Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 4000 εθελοντές το Πατριαρχείο Αντιοχείας κοντά στους σεισμοπαθείς

σεισμός Τουρκία

Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ, περιγράφει την κατάσταση στην Αντιόχεια και τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας να ανακουφίσει απ` τον όλεθρο που προκάλεσε ο εγκέλαδος.

Στο δρόμο για τις πληγείσες περιοχές βρίσκεται απ’ το πρωί και δεύτερο κλιμάκιο της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων σε Χαλέπι, Χαμάς, και Λαττάκεια.

Στη μάχη για την άμεση διανομή ξηράς τροφής ρουχισμού ειδών πρώτης ανάγκης και οι φοιτητές της Εκκλησιαστικής Σχολής στο Μπαλαμά

60 φοιτητές βοηθάνε εδώ και τρεις ώρες να τακτοποιήσουν κιβώτια κι ένα άλλο κλιμάκιο κατεβαίνει Αντιόχεια

Το πρόβλημα εκεί είναι αυτοί που μείναν και βοηθάνε δεν έχουν στέγη τους στέλνουμε σε ξενοδοχεία της Μυρσίνης

Η Μητρόπολη Χαλεπίου έχει κάνει ιδανική οργάνωση βοήθειας φιλοξενούσε 1600 άτομα, έχει άλλα 400, αλλά τα τρόφιμα δεν είναι ποτέ αρκετά. Στέλνουν σε Νοσοκομεία Ορφανοτροφεία Γηροκομεία, στέλνουν πολιτικούς μηχανικούς .. αυτό που βλέπουμε δε λέει το μέγεθος της καταστροφής!

Η φιλανθρωπική ΜΚΟ του Πατριαρχείου είναι όπως λέει ο Πανοσιολογιότατος η σημαντικότερη στη Συρία με 4000 υπαλλήλους της ήδη σε κινητοποίηση… Τον ρωτάμε το σχόλιό του Πανοσιολογιότατου και για την συγκινητική κινητοποίηση των Ελλήνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στείλει κάποια τουριστικά πλοία για να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία στα λιμάνια της Τουρκίας για τους αστέγους μέχρι τον Ιούνιο… Έχει τη φιλαδελφεία η Ελλάδα και την πραγματική αγάπη. Είναι μέσα στην ελληνική ψυχή, επισημαίνει ο αρχιμανδρίτης.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×