Image default
ΥΓΕΙΑ

ΜΗΤΕΡΑ: Ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης μαθητών για το δημογραφικό πρόβλημα

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ οργάνωσε διάλεξη του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου αναπαραγωγής και Αντιπροέδρου του Θεραπευτηρίου, κ. Βασίλη Κελλάρη για το δημογραφικό πρόβλημα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νοσοκομείου, «Ν. Λούρος».

Προσκεκλημένοι ήταν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 5ου Λυκείου Ιλίου με προσανατολισμό στο επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας, συνοδευόμενα από τον κ. Στέφανο Καλιαπέτση, καθηγητή Χημείας και Υποδιευθυντή του σχολείου καθώς και τον γυμναστή τους κ. Καταλιακό.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Κελλάρη αφορούσε στο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τις ανησυχητικές του διαστάσεις, αλλά και το συσχετισμό του με το φαινόμενο της υπογεννητικότητας που εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα στη χώρα μας. Ο κ. Κελλάρης, με στόχο την αφύπνιση των μαθητών σχετικά με τη δημογραφική γήρανση μίλησε για τις κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις του φαινομένου και αναφερόμενος στο ζήτημα της υπογεννητικότητας, για τους λόγους που στη σύγχρονη εποχή τα ζευγάρια καθυστερούν ή αποτρέπονται από το να αποκτήσουν παιδιά. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ταχύτατη ανάπτυξη μηχανισμών αναστροφής του φαινομένου της πληθυσμιακής γήρανσης τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία της χώρας μας.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Κελλάρη και των μαθητών, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις αισιόδοξες προοπτικές αναστροφής του φαινομένου.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΟΥ: Δεν υπήρξε συμφωνία για την πρόληψη των πανδημιών στον Οργανισμό

admin

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

admin

Ημέρα σταδιοδρομίας για τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου Hellenic Healthcare

admin
Translate »
×