Μητσοτάκης σε Ντογιάκο: Σε απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για το Δυστύχημα στα Τέμπη
Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, έστειλε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία του ζητά την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων όσον αφορά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεσή τους «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».
Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στην επιστολή του προς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:
«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, το εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.
Ειδικότερα, σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από τη διοικητική και τεχνική άποψη.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία στη χθεσινή του εβδομαδιαία ανασκόπηση γράφοντας χαρακτηριστικά πως:
«Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες. Ενώ τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός θα ανακοινώσει παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Τώρα, έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα σφάλματα του κράτους»
Νέα 24ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 6 Μαρτίου
Δυστύχημα στα Τέμπη – Πάνω από εφτά ώρες η απολογία του σταθμάρχη!
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους,γέμισε καπνούς η καμπίνα των επιβατών
Μίλτος Τεντόγλου: Στην κορυφή της Ευρώπης! Έγραψε ιστορία με το τρίτο χρυσό στον κλειστό στίβο
Τραγωδία στα Τέμπη: Φωτογραφία – ντοκουμέντο μέσα από το τρίτο βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση
The post Μητσοτάκης σε Ντογιάκο: Σε απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για το Δυστύχημα στα Τέμπη appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada