Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουκοκό: Θα βρεθεί στο Κατάρ παρότι δεν έχει συμμετοχές με τα “Πάντσερ”

 

Ο 17χρονος βρίσκεται στη λίστα των 26 του Χάνσι Φλικ και της εθνικής Γερμανίας παρότι δεν έχει ακόμα συμμετοχές με την εθνική του ομάδα. 

Σήμερα (10/11), η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στα γήπεδα του Κατάρ και μεταξύ των 26 εκλεκτών, φιγουράρει το όνομα του Γιουσουφά Μουκοκό. Αυτή δεν είναι η μόνη έκπληξη στη λίστα των “Πάντσερ” καθώς κλήθηκε σε αυτή και ο Μάριο Γκέτσε, ο οποίος δεν βιώνει και τις καλύτερες ποδοσφαρικές του ημέρες στη Φρανκφούρτη, καθώς σε 13 συμμετοχές μετράει μόλις δύο γκολ. Ο πρωταγωνιστής αλλά και σκόρερ του κερδισμένου τελικού της Γερμανίας απέναντι στην Αργεντινή, στο “Μαρακανά” το 2014.

Από τους 26 παίκτες της λίστας, οι 20 προέρχονται από το εγχώριο πρωτάθλημα, τη Bundesliga, επτά από τη Μπάγερν και πέντε από τη Ντόρτμουντ. Μάρκο Ρόις και Τίμο Βέρνερ έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Από τη λίστα βεβαίως ξεχωρίζει το όνομα του 17χρονου Μουκοκό.

Ο Καμερουνέζος και πλέον πολιτογραφημένος Γερμανός επιθετικός, εκπλήρωσε ένα από τα μεγάλα όνειρα του να αγωνιστεί στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και στόχο που είχε θέσει, να βρεθεί στον θεσμό, γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ποιος είναι ο Μουκοκό

Ο Γιουσουφά Μουκοκό ξεκίνησε την καριέρα του στη Ντόρτμουντ και έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Νοεμβρίου του 2020, σε μία αναμέτρηση απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου. Οι “Βεστφαλοί” κέρδισαν με (5:2) και ο νεαρός ταλαντούχος έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Ντόρτμουντ σε επίσημο αγώνα, σε ηλικία 16 ετών και μία ημέρα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κρατούσε στα πόδια του, ο Νούρι Σαχίν από το 2005.

Έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες ελπίδων της Γερμανίας, Κ-16, Κ-20, Κ-21 κατηγορία στην οποία έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος και σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας.//

Παναγιώτης Παπαδημητρίου


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλά διαβασμένο το Περιστέρι δυσκόλεψε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό που νίκησε με 93-88

admin

Στροφή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

admin

Σερέλης: «Όλη η ομάδα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον κόουτς» (video)

admin