Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Μουσικές οικογένειες”: Η εβδομαδιαία εκπομπή-ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην ΕΡΤ3 με νέο κύκλο επεισοδίων

Η εβδομαδιαία εκπομπή-ντοκιμαντέρ «Μουσικές Οικογένειες», με τον Γιώργη Μελίκη που έχει την έρευνα, το σενάριο και την παρουσίαση, επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων, κάθε Παρασκευή στις 21:00 στην ΕΡΤ3, για να μας συστήσει κι άλλες οικογένειες της μουσικής μας παράδοσης, οι οποίες χρόνια τώρα αφιερώνουν τη ζωή τους από γενιά σε γενιά, στις μουσικές του τόπου μας. Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που ξαναζωντανεύει με το άκουσμα και τον παλμό.

Στο πρώτο επεισόδιο θα προβληθούν οι Τηγανούρηδες της Σαμοθράκης. Η μουσική οικογένεια Τηγανούρια είναι μία οικογένεια γνωστή στο νησί από το 1850. Βιολιά, λαούτα και τραγούδι, περνούν από γενιά σε γενιά και φτάνουν στον κλώνο της που λέγεται Ζωή Τηγανούρια. Η Ζωή είναι γνωστή μουσικός-συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με συνεργασίες περιώνυμες και απαιτητικές. Με επίκεντρο τη Ζωή, η μεγάλη οικογένεια Τηγανούρια συσπειρώνεται στον γενέθλιο τόπο της, την Σαμοθράκη, και αφηγείται την πορεία τουλάχιστον τεσσάρων μουσικών γενεών.

Την σκηνοθεσία και τη διεύθυνση φωτογραφίας, έχει ο Μανώλης Ζανδές.

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin