Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτζώκας: «Eίναι σοκαριστικό να καίγονται άνθρωποι στο τρένο όπως τα ξύλα στο τζάκι»

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και τα λόγια του ραγίζουν καρδιές.

Για την νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα: «Συγχαρητήρια στην ομάδα, τους παίκτες και τον κόσμο. Ήταν άλλο ένα καταπληκτικό βράδυ στο ΣΕΦ, πέραν από το τελικό αποτέλεσμα που φυσικά μας κάνει χαρούμενους. Μετά τη δύσκολη ήττα στο Μιλάνο ξέραμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ελέγξαμε τα συναισθήματά μας και πήγαμε το ματς κατοχή – κατοχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν νευρικοί, χάναμε σουτ, ήμασταν βιαστικοί. Στη 2η περίοδο αυξήσαμε την ένταση στην άμυνά μας και βρεθήκαμε στο +2 στο ημίχρονο. Μετά έπρεπε να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει ποιότητα εκεί με ψηλούς φόργουορντ και σέντερ. Τελικά, συνολικά, η άμυνά μας ήταν πολύ σταθερή. Καλή τύχη στην Μπαρτσελόνα, σας ευχαριστώ».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Ήθελα να εκφράσω με τη σειρά μου την οδύνη όλων μας μέσα στην ομάδα για αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε και στο Μιλάνο και στη Ρόδο. Δεν ήθελα να το πω και να φανεί σαν δικαιολογία. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην τον άγγιξε αυτό που συνέβη. Ταυτόχρονα, είμαι και εγώ πατέρας. Το να καίγονται άνθρωποι στο τρένο, όπως καίγονται τα ξύλα στο τζάκι, είναι κάτι που σοκάρει και συγκλονίζει όλους μας. Πολλοί πιστεύουν ότι στον αθλητισμό και στα ομαδικά σπορ οι πολίτες που ασχολούνται είναι “2ης κατηγορίας”. Υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά ο κόσμος αντέδρασε με υγεία, εξέφρασε την άποψή του χωρίς χρήση βίας. Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια. Ούτε φυσικά μπορώ να αφιερώσω τίποτα. Αυτά είναι αστεία, όπως μια νίκη ή μια ήττα στον αθλητισμό. Εκ μέρους όλων μας θέλω να εκφράσω τη στεναχώρια και την θλίψη μας για αυτό που μας συνέβη σαν χώρα».

Για τις αντιδράσεις που είχαν και οι ξένοι παίκτες μετά το τραγικό συμβάν με τη σύγκρουση των τρένων: «Ισχύει πως και εκείνοι ήταν σοκαρισμένοι. Στο Μιλάνο στην ενός λεπτού σιγή είχαν την ελληνική σημαία. Είδα τη στεναχώρια των ανθρώπων. Σε όλη την Ευρώπη υποστήριξαν τη χώρα μας, είδα και στην Κωνσταντινούπολη πανό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τα ευχολόγια και όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Σε καμία χώρα να μην ξανασυμβεί, πουθενά. Θέλω να πω ότι αυτή η αντίδραση του κόσμου για αυτό που μας συνέβη είναι κάτι πολύ υγιές».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin
Translate »
×