Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπερτομέου: «Ξεκίνησα εγώ τις επαφές για το Ντουμπάι από το Φεβρουάριο»

 

Ο μέχρι πρότινος CEO της Euroleague μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν τη διοργάνωση και αποκάλυψε παράλληλα πως η ιδέα για το Final-4 στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προήλθε από τον ίδιο.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας στην ιστοσελίδα “El Programa de Ortega” αναφέρθηκε στην καριέρα του ως CEΟ της Euroleague, ωστόσο αποκάλυψε κιόλας πως το πλάνο για διεξαγωγή του Final-4 στο Ντουμπάι, είναι δική του πρωτοβουλία από τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου:

«Το Ντουμπάι δεν είναι μία νέα ιδέα από τον νέο εκτελεστικό διευθυντή. Ξεκίνησα τις επαφές από το Φεβρουάριο. Θα μπορέσει να αλλάξει το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τις πηγές εισοδήματος στην Ευρώπη, στο Ντουμπάι υπάρχει φυσική πληθώρα ευκαιριών. Αν θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ μεγάλο και να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, πρέπει να μπούμε σε νέες αγορές. Και δεν είμαστε ισχυροί σε αρκετές απ’ αυτές».

Για την αντιπαλότητα με τη FIBA είπε: «Οι φίλαθλοι δεν ενδιαφέρονται για τις διαφορές ανάμεσα στη FIBA και τη EuroLeague. Αρκεί μόνο να δούμε τα εισιτήρια τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η FIBA επιτρέπει να γίνονται οι αναμετρήσεις της δίχως τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι λογικό. Δεν έχω λάβει καμία προσφορά απ’ αυτούς. Δεν θα ήταν καλύτερο αν οι δύο πλευρές ένωναν τις δυνάμεις τους; Δεν είμαι τόσο σίγουρος».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να πάμε στον τελικό, θα τα δώσουμε όλα» (video)

admin

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

admin

Τρελό γλέντι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την επική πρόκριση

admin