Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπορώ να πάω σε γάμο και βάπτιση μαζί;

Μπορώ να πάω σε γάμο και βάπτιση μαζί;

Μπορώ να πάω σε γάμο και βάπτιση μαζί; Επιτρέπει η Εκκλησία να τελούνται μαζί τα δυο Μυστήρια; Ποια είναι η έννοια του γάμου; Πότε πρέπει να βαπτίζεται το μωρό; Είναι σωστό ένα ζευγάρι να μένει ανύπαντρο; Το Πανάγιο Πνεύμα ευλογεί το Μυστήριο του γάμου όταν γίνεται μαζί με την βάπτιση; Μπορεί ο χριστιανός να πει «και τι έγινε; Ας κάνω αργότερα γάμο μαζί με τη βάπτιση του παιδιού»; Τι πρόβλημα υπάρχει όταν τελείται ο γάμος μαζί με τη βάπτιση του παιδιού;

Πλέον τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να τελέσουν το Μυστήριο του γάμου και της βάπτισης του τέκνου ή των τέκνων τους μαζί. Γεγονός περίεργο, αδιανόητο, κουλτουριάρικο και νεοφανή. Γεγονός που είναι αντίθετο με την Ορθόδοξη Παράδοση της Εκκλησίας μας. Ενώ ο Απόστολος Παύλος μας λέει «στήκεται και κρατείτε τας παραδόσεις», εντούτοις πολλοί πλέον υποβιβάζουν και ασεβούν έναντι των Ιερών Μυστηρίων της Πίστεώς μας.

Τα ερωτήματα γύρω από αυτό το θέμα είναι πολλά και κυρίως πνευματικά που άπτονται της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων. Οι διάφορες και ανόητες προφάσεις από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εξαναγκάζει πολλές φορές τον ιερέα να συμμετάσχει στο θέατρο του παραλόγου, ελλείψει κατήχησης των πιστών.

Χρειάζεται κατήχηση, διότι η Εκκλησία και εν συνεπεία οι ιερείς, κλείνοντας τα μάτια τους, τελούν αυτές τις γαμο-βαφτίσεις που όμως υπάρχουν ουσιώδη πνευματικά ερωτήματα π.χ. μπορεί να συζεί το ζευγάρι και να τεκνοποιεί πριν το Μυστήριο του γάμου; Μπορεί να μοιχεύει το ζευγάρι και να προωθεί η Εκκλησία το ζευγάρι σε κανόνες εκτός της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας; Μπορεί το ζευγάρι να βαπτίζει καθυστερημένα τα παιδιά διατρέχοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει ο πονηρός διάβολος (μαγεία, γλωσσοφαγιά κλπ.);

Χρειάζεται να καταλάβουμε ως χριστιανοί και αναγεννημένοι μέσα από το βάπτισμά μας, ποια είναι η ιερότητα του γάμου και η ευλογία της οικογένειας μέσα από την παιδοποιία και το βάπτισμα. Ας καταλάβουν οι κουλτουριάρηδες χριστιανοί του τύπου πως θα έπρεπε πριν τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου και της βαπτίσεως, να μετανοήσουν για την πρότερη παράνομη συμβίωση τους, να εξομολογηθούν και να καταλάβουν πως οι ευχές του Μυστηρίου του γάμου τους δίνει τη δύναμη να αντέξουν την κοινή ζωή τους και τους ευλογεί να αποκτήσουν παιδιά νόμιμα.


Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov

Trikorfo Fokidos, Greece

πηγή : tilestwra

The post Μπορώ να πάω σε γάμο και βάπτιση μαζί; appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

admin

Μερίδες φαγητού: Πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώμε – Από ζυμαρικά, τυρί, ψωμί του τοστ μέχρι και φρούτα

admin

Μην περιμένετε το τέλος του κόσμου για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία της ζωής

admin