Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μόνο ως Ελληνίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Καραχάλιου

 

Η ΕΟΕ δεν συναίνεσε στη συμμετοχή της 26χρονης αθλήτριας στο Παρίσι με σημαία άλλης χώρας, τονίζοντας πως όποιες διαφορές υπάρχουν, δεν αποτελούν λόγο αλλαγής υπηκοότητας.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ, που συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου για την αλλαγή υπηκοότητας της Βασιλείας Καραχάλιου.

Η εν λόγω απόφαση είναι ότι δεν συναινεί στη συμμετοχή της 26χρονης πρωταθλήτριας -και ουδενός Έλληνα αθλητή- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, υπό σημαία άλλης χώρας.

Όπως επισημαίνεται, για την ΕΟΕ, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο της πατρίδας, αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή και όποιες διαφορές υπάρχουν που μπορούν να λυθούν με συζητήσεις, δεν αποτελούν λόγο για αλλαγή υπηκοότητας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότειναν στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην Ολομέλεια, Στέφανο Χανδακά, να προσκληθεί και να στηριχθεί η Βασιλεία Καραχάλιου, ώστε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ελληνική υπηκοότητα. Θυμίζουμε πως, η 26χρονη πρωταθλήτρια έχει προσκαλέσει ήδη δύο φορές την 26χρονη αθλήτρια σε ακρόαση για να εξηγήσει τους λόγους που αιτήθηκε την αλλαγή υπηκοότητας, ωστόσο η ίδια δεν προσήλθε.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Φρανκ ο επικρατέστερος σε περίπτωση που χαλάσει του Αμορίμ στην Λίβερπουλ

admin

Ο ΛεΜπρόν είναι… έξαλλος με τη διαιτησία (video)

admin

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

admin