Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο… κάζο για την Εφές στο Βερολίνο | Νίκη με “φόντο” τα πλέι οφ για Μακάμπι

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ζορίστηκαν, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, όμως δεν γλίτωσαν τη “γκέλα”, χάνοντας με 95-93 από την Άλμπα, ενώ σημαντική εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η ομάδα του “λαού” απέναντι στη Βιλερμπάν με 85-67 για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Η Άλμπα Βερολίνου έκανε τεράστια έκπληξη, επικρατώντας με 95-93 επί της Αναντολού Εφές, η οποία πλέον βλέπει το… πλάνο της να μην λειτουργεί και να κινδυνεύει όσο τίποτε άλλο να μείνει εκτός οκτάδας. Παράλληλα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να αποδράσει εύκολα με 85-67 από την έδρα της Βιλερμπάν και έτσι ουσιαστικά “κλειδώνει” τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Euroleague.

Άλμπα Βερολίνου – Αναντολού Εφές 95-93

Με την ήττα αυτή, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν υποχώρησε στο 14-16 και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπασκόνια από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί ανέβηκαν στο 9-21, όμως παραμένει  στα… χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίος για τους Τούρκους ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος πρόσθεσε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα, διακρίθηκε ο Τζαλίν Σμιθ, ο οποίος “σταμάτησε” στους 25 πόντους και τις 4 ασίστ, ενώ ικανοποιητική ήταν και η συνεισφορά του Μάοντο Λο που είχε 16 πόντους. Κομβικός ήταν ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος έβαλε και το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του, έχοντας 9 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 49-40, 68-67, 95-93

Ακολουθούν…
Άλμπα Βερολίνου: Εκτός με Μπασκόνια (28/03)
Αναντολού Εφές: Εντός με Ολίμπια Μιλάνο (28/03)

Στο “Αστρομπάλ”, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι “καθάρισε” το ματς, επικρατώντας με 85-67 επί της ουραγού Βιλερμπάν. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Όντεντ Κάτας ανέβηκε στο 17-13 και φαίνεται να… κλειδώνει μια θέση στα πλέι οφ, τη στιγμή που οι Γάλλοι έπεσαν στο 8-22 και παραμένουν τελευταίοι μαζί με την Άλμπα Βερολίνου.

Το δίδυμο Γουέιντ Μπόλντγουιν και Λορένζο Μπράουν έκανε… ό,τι ήθελε την άμυνα των Γάλλων. Ο πρώτος τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο νατουραλιζέ Ισπανός γκαρντ είχε 18 πόντους και 4 ασίστ. Για τους γηπεδούχους, ξεχώρισε ο Νάντο Ντε Κολό με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 43-46, 59-68,

Ακολουθούν…
Βιλερμπάν: Εκτός με Ολυμπιακό (29/03)
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Εντός με Βίρτους Μπολόνια (28/03)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης

admin

Grand Prix Κίνας – Practice 1 – Ελάχιστα συμπεράσματα και Stroll στην κορυφή

admin

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

admin