Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Βασιλάκη

 

Η 19χρονη Ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια “έκλεψε” την παράσταση στους πρώτους αγώνες κολύμβησης της χειμερινής περιόδου, που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/10) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Άρτεμις Βασιλάκη αγωνίστηκε στον Άγιο Νικόλαο και σημείωσε χρόνο 17:03.85 στα 1.500μ. ελεύθερο, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην 25άρα πισίνα, όχι μόνο στην κατηγορία κορασίδων (στην οποία ανήκει ως το τέλος του 2022), αλλά και στις κατηγορίες γυναικών και νεανίδων.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 16χρονη Ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια έχει ήδη αρκετές διακρίσεις, τόσο σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικότερο το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο που κατέκτησε στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι. Μία επιτυχία που της εξασφάλισε τουλάχιστον μία θέση στη ΣΕΦΑΑ (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και… έβγαλε από πάνω της ένα βάρος, καθώς, όπως παραδέχεται η ίδια, δυσκολεύεται στο σχολείο, λόγω των ωρών που ξοδεύει για την προπόνησή της.

«Ξεκίνησα το κολύμπι εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχα μικρή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο επίπεδο που είμαι τώρα και όλο αυτό οφείλεται στον προπονητή μου Γιώργο Σουρδή και την προπονήτρια ξηράς Βάσω Σουρδή, αλλά και την οικογένειά μου», δήλωσε η Βασιλάκη στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. «Με το σχολείο, δυσκολεύομαι λίγο, καθώς χάνω αρκετές ώρες για να κάνω προπονήσεις. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει μέριμνα από το κράτος, εγώ προσπαθώ όσο μπορώ, γιατί ούτε χρόνος για φροντιστήρια υπάρχει. Ευτυχώς για μένα έχω τις φίλες μου που με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου», πρόσθεσε η κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, η οποία πριν λίγες ημέρες (20/10) έκλεισε τα 16 της χρόνια.

Όσον αφορά τους άμεσους και τους μελλοντικούς στόχους της, η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τόνισε: «Μαζί με τον προπονητή μου, αν όλα πάνε καλά, έχουμε θέσει αρκετούς στόχους για φέτος, ελπίζουμε να είναι μια γεμάτη κολυμβητική χρονιά. Είμαι σε μια ομάδα που ό,τι και να επιλέξω να κάνω, οι προπονητές μου αλλά και οι συναθλητές μου θα με βοηθήσουν. Σαν όνειρο, έχω να μοιάσω στην μεγάλη αθλήτρια αποστάσεων, την Κέιτι Λεντέκι. Φετινός στόχος, πάντως, είναι μια καλύτερη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (σ.σ. στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων του 2022 η Βασιλάκη ήταν 13η, τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ. ελεύθερο)».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Έμερι: «Μιλάμε με την UEFA γι’ αυτήν την κίτρινη κάρτα του Μαρτίνες»

admin

F1 GP Κίνας: Ο Φερστάπεν το Sprint της Κίνας

admin

Με… Παππά η προπόνηση των ακρωτηριασμένων

admin