Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκησε και έμεινε… ζωντανός ο ψυχωμένος Τσιτσιπάς!

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απολαυστικός, επικράτησε με 2:1 σετ (6:3, 6:7, 7:6) επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ για τη δεύτερη αγωνιστική του “Red Group” του ATP Finals στο Τορίνο και μπήκε πάλι σε “τροχιά” πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης (16/11) και κέρδισε με σπουδαία ανατροπή στο 3ο σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, θέτοντας τον Ρώσο νοκ-άουτ από τη συνέχεια των ΑΤΡ Finals του Τορίνου και κρατώντας παράλληλα τον εαυτό του “ζωντανό” στη διεκδίκηση της πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού.

Μετά από δυο ώρες και 24 λεπτά συγκλονιστικής “μάχης”, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6:3, 6:7(11), 7:6(1) και βελτίωσε σε 1-1 το ρεκόρ του στο “Red Group“, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Τζόκοβιτς.

Αυτή ήταν η 61η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά, που έχει περισσότερες από κάθε άλλον. Απέναντι στον Μεντβέντεφ ήταν η 4η σε 11 αναμετρήσεις (4:7) και η 4η στις 6 τελευταίες του αναμετρήσεις με τον Ρώσο, του οποίου έχει βρε το “κουμπί” τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ήταν η 2η συνεχόμενη για φέτος, 3 μήνες αφότου τον κέρδισε σε ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα, για τα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Την τελευταία αγωνιστική (18/11, 16:00) ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, σε μία αναμέτρηση στην οποία θα κριθεί το εισιτήριο για τους “4”. Την ίδια ώρα υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο για τον Στέφανο. Αυτό είναι το χρηματικό έπαθλο που παίρνει κάθε παίκτης για τη νίκη του σε ματς των ομίλων, αφού όποιος το καταφέρει προσθέτει αυτόματα 381.023€ στον τραπεζικό του λογαριασμό.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλά διαβασμένο το Περιστέρι δυσκόλεψε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό που νίκησε με 93-88

admin

Σερέλης: «Όλη η ομάδα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον κόουτς» (video)

admin

Στροφή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

admin