ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναύπλιο: Ο τραχανάς και οι παραλλαγές του

traxanas

Τον παραδοσιακό ξινό τραχανά με αλεύρι παρασκευάζει στο εργαστήρι του στο Ναύπλιο ο Αναστάσιος Μάλλιος, που μίλησε στην ΕΡΤ3. Όπως τόνισε στην Ελλάδα έχουμε πέντε διαφορετικά είδη τραχανά αλλά ο ξινός είναι ο πιο εύχρηστος από τους υπόλοιπους. Ο ξινός προτιμάται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως εξηγεί, ενώ στα νησιά προτιμούν τον γλυκό. Οι παραλλαγές του τραχανά περιλαμβάνουν μέχρι και νηστίσιμο που γίνεται χωρίς αυγά και γάλα αλλά με πατάτα, ντομάτα και κολοκύθι, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Π. Μπρούσαλη

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *