Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Να πώς να κάνεις το μαλλί σου αν είσαι 50 και πάνω: Οι 5 τάσεις του ’22 σε χρώμα και κούρεμα που κόβουν χρόνια

Την τιμητική τους έχουν οι γυναίκες άνω των 50 για τον προσεχή χειμώνα, αφού οι παρακάτω τάσεις στα μαλλιά έρχονται να τις απογειώσουν.

Οι γυναίκες έχουμε πολλούς τρόπους να πολεμήσουμε τον χρόνο, αλλά και να “ξεγελάσουμε” τους τρίτους με τις επιλογές στην εικόνα μας. Σε αυτό βοηθά η περιποίηση, το σωστό μακιγιάζ, το νεανικό ντύσιμο, αλλά και η επιλογή κάποιου από τα χρώματα μαλλιών για 50άρες που κρύβουν τις ατέλειες.

Ακόμη και το χρώμα των μαλλιών, πέρα από το κούρεμα παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα μας, καθώς η σωστή επιλογή ανάγεται σε ολόκληρη επιστήμη. Δες τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις και πώς θα σε βοηθήσει να δείχνεις ακόμη νεότερη!

Χρώμα μαλλιών για γυναίκες άνω των 50 χρονών

Χάλκινο

Ένα από τα χρώματα για 50άρες που δε θα σε απογοητεύσει είναι το χάλκινο! Ναι μεν είναι ένα “δύσκολο” στη συντήρηση χρώμα, ωστόσο κολακεύει απίστευτα όλες τις ηλικίες.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να συζητήσεις με τον κομμωτή σου για τη σωστή απόχρωση. Αυτό θα προκύψει από τον συνδυασμό του χρώματος δέρματος και μαλλιών. Δεν είναι τυχαίο που τόσες celebrities ξεχωρίζουν με μαλλί σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του χαλκού!

Ξανθό

Αν είσαι φυσική ξανθιά είσαι πολύ τυχερή. Αρχικά οι λευκές τρίχες δε φαίνονται εύκολα πάνω στο ξανθό. Μπορείς επομένως να επιλέξεις έναν ξανθό τόνο που να σε κολακεύει.

Αν δε θέλεις να είναι το χρώμα στα μαλλιά σου μονότονο, μπορείς να κάνεις κάποια highlights ή ανταύγειες από πιο ανοιχτή απόχρωση. Υπάρχουν πολλές ιδέες για χρώματα μαλλιών για άνω των 50 που επικεντρώνονται στις ξανθές αποχρώσεις.

Καστανό με ανταύγειες

Και για τις καστανές υπάρχουν πολύ εύκολες λύσεις για να ανανεώσουν την εμφάνισή τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι μερικές ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας που θα γλυκάνουν ακόμη περισσότερο το συνολικό χρώμα τους.

Εκτός αυτού, οι ανταύγειες θα δώσουν στο look σας την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει έξτρα όγκος. Έτσι, αυτή η επιλογή, εκτός από τα καλύτερα χρώματα μαλλιών για 50άρες, είναι ιδανική και για όσες αγχώνεστε για τυχόν αραίωση.

Σοκολατί

Καθώς οι Ελληνίδες είμαστε λόγω καταγωγής συνήθως πιο μελαχρινές, τείνουμε να επιλέγουμε από μικρές σκούρες βαφές για τα μαλλιά μας. Εάν θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε μια ψευδαίσθηση στους τρίτους σε σχέση με την ηλικία μας, άλλαξέ το.

Οι μαύρες ή blue black αποχρώσεις “σκληραίνουν” τα χαρακτηριστικά μας και τονίζουν ιδιαίτερα τις ρυτίδες. Αν δε θέλεις να αλλάξεις εντελώς χρώμα απλώς θες ένα από τα χρώματα μαλλιών για γυναίκες άνω των 50 που θα σε δείξει νεότερη, άνοιξε λίγο την απόχρωσή σου με ένα πιο ζεστό σοκολατί ή καστανό!

Γκρίζα

Ναι, καλά ακούσατε. Μπορείς να δείξεις πολύ νεότερη και trendy υιοθετώντας ένα χρώμα μαλλιών σε απόχρωση του γκρίζου. Φυσικά δεν εννοώ να αφήσεις απλώς ελεύθερα τα λευκά μαλλιά σου να μακρύνουν μέχρι να είναι όλα γκρίζα.

Υπάρχουν hair experts που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τους δώσεις το ελεύθερο. Είναι μια επιλογή πολύ έξυπνη ως προς τα χρώματα μαλλιών για 50άρες! Θέλει τόλμη, ώστε μετά να το υποστηρίξεις και να μη νιώθεις περίεργα!

Γυναικεία κουρέματα για την 5η δεκαετία των γυναικών

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η επιλογή του ιδανικού κουρέματος γίνεται βάσει του σχήματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά και του τόνου της επιδερμίδας. Ωστόσο, βλέπουμε πως πολλές 50άρες επιλέγουν τα κοντά και αγορέ κουρέματα, που μαλακώνουν και κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Παρακάτω θα βρεις υπέροχα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 σε όλα τα μήκη, για στιλάτες και ταυτόχρονα κομψές εμφανίσεις.

Στιλάτα κουρέματα κοντού μήκους

Τα pixie και αγορέ κουρέματα αποτελούν top τάση και γι’ αυτή τη σεζόν για τις γυναίκες άνω των 50, καθώς μικραίνουν τις γυναίκες και προσθέτουν μοντέρνο αέρα στην εμφάνισή τους. Τα προτιμούν πολλές γυναίκες γιατί είναι εύκολα στο styling και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να παραμένουν λαμπερά και υγιή τα μαλλιά. Τέλος, τα μαλλιά δείχνουν πιο πλούσια και υγιή.

Κομψά κουρέματα μεσαίου μήκους

Το μακρύ καρέ με ενιαίο μήκος αποτελεί μία κλασική και αγαπημένη επιλογή για τις γυναίκες άνω των πενήντα χρονών, μιας και είναι εύκολο στο χτένισμα και ταυτόχρονα πολύ σικάτο. Εάν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο και εντυπωσιακό, μπορείς να επιλέξεις το καρέ με μύτες, οι οποίες κολακεύουν το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα κρύβουν χρόνια.

Τα μαλλιά μεσαίου μήκος, δηλαδή αυτά που το μάκρος των μαλλιών φτάνει είτε στο πηγούνι είτε μέχρι τον ώμο, πάντοτε γοήτευαν τις ώριμες γυναίκες. Βάσει του lifestyle και του χρόνου που θες να διαθέσεις στο χτένισμα των μαλλιών σου, μπορείς να διαλέξεις το κούρεμα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου. Μία πολύ καλή επιλογή αποτελούν και οι αφέλειες ή οι curtain bangs που καλύπτουν ελαφρώς το μέτωπο, δημιουργώντας ένα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο στυλ.

Εντυπωσιακά μακριά κουρέματα

Ποιος είπε πως οι γυναίκες που βίσκονται στη δεκαετία των 50 δεν μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά; Το μόνο που χρειάζεται για να δείχνεις νεότερη και εντυπωσιακή με ένα κούρεμα για μακριά μαλλιά, είναι να τα διατηρείς υγιή και περιποιημένα.

Για να πλαισιώσεις όμορφα το πρόσωπό σου και να κρύψεις τυχόν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μπορείς να δοκιμάσεις τις αφέλειες και τις μύτες, που θα τονίσουν τα μάτια σου και θα χαρίσουν αρμονικό αποτέλεσμα και κίνηση στα μακριά μαλλιά.

The post Να πώς να κάνεις το μαλλί σου αν είσαι 50 και πάνω: Οι 5 τάσεις του ’22 σε χρώμα και κούρεμα που κόβουν χρόνια appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Τίνα Θεοδώρου

Σχετικές αναρτήσεις

Η «καλύτερη αγγελία όλων των εποχών» Όλη η Ελλάδα μιλάει για τον πιο φιλόξενο σπιτονοικοκύρη και το υπέροχο σπίτι του

admin

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

admin

Μερίδες φαγητού: Πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώμε – Από ζυμαρικά, τυρί, ψωμί του τοστ μέχρι και φρούτα

admin