Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκόλλησε από τον “πάτο” ο Ιωνικός

 

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Super League και πρώτη στην έδρα του, επικρατώντας με 1:0 του Άρη. Οι Νικαιώτες δε βρίσκονται, έστω και προσωρινά, στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό τη φετινή σεζόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Η σκοπιμότητα και η τακτική υπερείχαν στην αναμέτρηση μέχρι το 20ο λεπτό. Στο 23′, ο Γκρέι βρήκε τον Οντουμπάτζο στην περιοχή, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο σώμα του Χουτεσιώτη. Στο 30ο λεπτό ο Νταρίντα επιχείρησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον γκολκίπερ του Ιωνικού, ο οποίος όμως μπλόκαρε εύκολα. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες είχαν ως πρώτο τους μέλημα να μη δεχθούν κάποιο γκολ, με το 0:0 να μένει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Πολύ χαμηλό τέμπο στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι… θεατές. Στο 59ο λεπτό ο Σεμπά κέρδισε πέναλτι από τον Κουέστα, με τον VAR να επιβεβαιώνει την παράβαση και τον Λοβέρα να ευστοχεί δύο λεπτά αργότερα (61′). Στο 64′, ο Μαζικού σέντραρε στην περιοχή, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ρομαό απομάκρυνε λίγο πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 66ο λεπτό ο Καμαρά έβγαλε τετ α τετ τον Γκρέι, ο οποίος νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη. Από εκεί και έπειτα κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, ενώ οι Νικαιώτες ήταν καλά “οχυρωμένοι” πίσω όσο ο Άρης προσπαθούσε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει. Το 1:0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Ιωνικό να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.//

ΓΚΟΛ: 61′ Λοβέρα
ΔΟΚΑΡΙ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62′ Μάντζης, 68′ Σεμπά / 59′ Κουέστα, 90′ Καμαρά
ΚΟΚΚΙΝΗ:

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Λοβέρα (70′ Αντούνες), Σάκιτς (86′ Μπουενά), Φαντιγκά (86′ Καμπράλ), Κάνιας, Σεμπά (90+3′ Μασάς), Μάντζης (70′ Μάνος)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (78′ Ρουπ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ (11′ λ.τρ. Ματέο Γκαρσία), Νταμπό (78′ Εμπακατά), Μαζικού (66′ Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78′ Καμάτσο), Γκρέι

Ακολουθούν…
Ιωνικός: Εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα (11/2)
Άρης: Εντός με Παναθηναϊκό (12/2)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αναχώρησε για την Αττάλεια η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

admin

Nάγκελσμαν ως το 2026 στην εθνική Γερμανίας

admin

Τσιτσιπάς: «Μου αρέσει που είμαι σε αυτό το σερί»

admin