Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι άσσοι της μπάλας

 

Τα αστέρια των ελληνικών γηπέδων, σε ποδοσφαιρικές κάρτες που κυκλοφόρησαν το 1980 και το 1981. Στη σπάνια συλλογή παρουσιάζονται οι πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής.

Μίμης Δομάζος: Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου (538 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική), στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, που ήταν γεμάτη τίτλους και επιτυχίες.

Μάικ Γαλάκος: Ηγέτης του Ολυμπιακού το 1980. Πρωταγωνιστής στο μπαράζ τίτλου με τον Άρη και κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρώτου επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο εφιάλτης της άμυνας των αντιπάλων της ΑΕΚ. Ξεχωριστός επιθετικός, με αρχοντικό στιλ και πολλά γκολ. Μεγάλες ήταν οι επιτυχίες του και ως προπονητής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Θωμάς Μαύρος. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού Πρωταθλήματος με 260 γκολ συνολικά. Πρωταγωνιστής των γηπέδων. Με σπουδαία καριέρα στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ.

Νίκος Σαργκάνης. Το «φάντομ» των ελληνικών γηπέδων. Τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης, με αξιοθαύμαστη πορεία σε Καστοριά, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό.

Γιώργος Κούδας. Εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ. Ο «σημαιοφόρος» της εξαιρετικής ομάδας της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 1970. Ξεχωριστός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Μακεδονίας.

Νίκος Αναστόπουλος. Από τους κορυφαίους σκόρερ των ελληνικών γηπέδων (Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Ιωνικός). Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ομάδα του Καμπιονάτο (Αβελίνο).

Γιώργος Δεληκάρης. Τον αποκάλεσαν «Μπεστ των ελληνικών γηπέδων». Χαρισματικός μεσοεπιθετικός, με λαμπρή καριέρα στον Ολυμπιακό (κυρίως) και στον Παναθηναϊκό.

Γιώργος Φοιρός. Επί σειρά ετών υπήρξε ηγέτης στην άμυνα του Άρη Θεσσαλονίκης και της Εθνικής ομάδας. Κεντρικός αμυντικός υψηλών προδιαγραφών.

Αντώνης Αντωνιάδης. Το κορυφαίο «9άρι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γεννημένος… γκολτζής. Πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, στην ασύγκριτη πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1971.

Κώστας Ελευθεράκης. Το «ελάφι» των ελληνικών γηπέδων. Από τους καλύτερους μέσους που ανέδειξε η χώρα μας. Μετά από τη λαμπρή παρουσία του στον Παναθηναϊκό, ολοκλήρωσε την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Σταύρος Παπαδόπουλος. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε με τον Μάρτιν Νοβοσέλατς αδιαπέραστο δίδυμο στα μετόπιθσεν του Ολυμπιακού. Έμεινε στην ιστορία για τις δυνατές εκτελέσεις πλαγίων άουτ.

Ντίνος Κούης. Το χρυσό γκολ που πέτυχε στο εκτός έδρας ματς με τη Δανία το 1980, σημάδεψε την καριέρα του. Μέσος με τεράστια προσφορά στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Κώστας Ιωσηφίδης. Μοντέρνο αριστερό μπακ, πρωταγωνιστής στην υπέροχη ομάδα του ΠΑΟΚ (1971-1985). Μόνιμο στέλεχος και της Εθνικής ομάδας.

Σπύρος Λιβαθηνός. Το «μηχανάκι» των ελληνικών γηπέδων. Υπερπολύτιμος μέσος, με ξεχωριστή παρουσία στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΣΗΦΗΣ ΒΟΤΖΑΚΗΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης

admin

Grand Prix Κίνας – Practice 1 – Ελάχιστα συμπεράσματα και Stroll στην κορυφή

admin

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

admin