Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Έλληνες των… εκατομμυρίων

 

Η Εθνική ομάδα, έχοντας στο “τιμόνι” τον Γκουστάβο Πογιέτ, προσπαθεί να… ορθοποδήσει και να βρεθεί ξανά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, διαθέτοντας ένα σύνολο ικανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι “μετρούν” και στο… χρηματιστήριο.

Το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη της “γαλανόλευκης” έγινε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Nations League, παρά την ήττα από την Κύπρο (1-0), η οποία της έδωσε την άνοδο για τη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης και την ευκαιρία να βρεθεί στο EURO 2024, εφόσον κατακτήσει το Final Four της Γ’ κατηγορίας.

Ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει στη διάθεση του μια “φουρνιά” παικτών, οι οποίοι διαπρέπουν σε μεγάλα ξένα πρωταθλήματα (Premier League, Bundesliga), στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League), αλλά και στην ελληνική Super League, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη χρηματιστηριακή αξία των διεθνών, σύμφωνα με το “Transfermarkt”.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (15 εκ.)

EUROKINISSI

Ο 28χρονος είναι σταθερά ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής και της Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ακόμη και σε επίπεδο Champions League. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι έφτασε κοντά στο να μεταγραφεί στον Άγιαξ, με τη μετακίνηση να “ναυαγεί” την τελευταία στιγμή.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, τη φετινή σεζόν (2022/23) έχει αγωνιστεί 14 φορές, με τους “αετούς” και την Ελλάδα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του τις 8 εξ αυτών. Πέρυσι, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 55 συμμετοχές και 23 “clean sheets”.

Κωνσταντίνος Τσιμίκας (15 εκ.)

EUROKINISSI

Ο 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ έχει “κερδίσει” τον Γιούργκεν Κλοπ με τις εμφανίσεις του, με τον Γερμανό τεχνικό να το αποδεικνύει, δίνοντας του αρκετές ευκαιρίες, τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League.

Ο πρώην “ερυθρόλευκος”, ο οποίος διανύει την τρίτη σεζόν του Μέρσεϊσαϊντ, έχει πραγματοποιήσει συνολικά 39 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ, έχοντας μοιράσει 9 ασίστ, ενώ έχει 23 συμμετοχές και 2 ασίστ με τη “γαλανόλευκη”.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (15 εκ.)

EUROKINISSI

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει βρει την “Ιθάκη” του στη Στουτγκάρδη, η οποία πείστηκε από τις περσινές του εμφανίσεις, όταν ήταν δανεικός στους Γερμανούς και τον αγόρασε φέτος από την Άρσεναλ έναντι 3.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα μετρά φέτος 9 συμμετοχές, με την Εθνική και τους “κόκκινους”, έχοντας δώσει και 1 ασίστ. Πέρυσι (2021/22), με τους “Σουηβούς”, αγωνίστηκε 33 φορές, πετυχαίνοντας 5 τέρματα και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Γιώργος Μασούρας (10 εκ.)

EUROKINISSI

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού διανύει την τέταρτη σεζόν του στο λιμάνι, έχοντας… καπαρώσει εδώ και τρία χρόνια τη μία πτέρυγα της επίθεσης των Πειραιωτών, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο 28χρονος έχει αγωνιστεί σε 146 παιχνίδια με τους “ερυθρόλευκους” μέχρι στιγμής, στα οποία μετράει 44 γκολ και 23 ασίστ. Επιπλέον, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα, μετρώντας 3 γκολ και 3 ασίστ σε 27 εμφανίσεις.

Τάσος Μπακασέτας (9.5 εκ.)

EUROKINISSI

Ο 29χρονος έχει βρει τη “Γη της Επαγγελίας” στην Τραπεζούντα, καθώς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Τράμπζονσπορ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν (2021/22) και λατρεύεται σαν… Θεός από τους Τούρκους.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πραγματοποίησε 43 συμμετοχές την περσινή σεζόν (2021/22), σκοράροντας 9 φορές και μοιράζοντας 8 ασίστ. Ο αρχηγός, πλέον, της Εθνικής Ελλάδας μετρά 50 συμμετοχές με τη “γαλανόλευκη”, με 8 γκολ και 6 ασίστ.

Χάρης Χαμακιώτης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στον Πανιώνιο και τη νέα χρονιά η Κακουράτου!

admin

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να επιστρέψετε από τη Νιόν με την Κούπα»

admin

Μπάγερν και Ζιντάν κοντά σε συμφωνία

admin