Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δήμοι «τρέχουν» για να μειώσουν το ενεργειακό κόστος

Λαμπτήρες ηλεκτροφωτισμού σβήνουν ή αντικαθίστανται με led, φωτοβολταϊκά τοποθετούνται σε δημοτικά κτίρια και σχολεία, και ορίζεται ενεργειακός υπεύθυνος σε κάθε δήμο. Ο σκοπός είναι ένας. Η μείωση του ενεργειακού κόστους.

H ενεργειακή ακρίβεια αποτελεί πονοκέφαλο για τους προϋπολογισμούς των δήμων. Πολλοί, έχουν ήδη εξαντλήσει τον προϋπολογισμό του 2022 από τον Ιούλιο για τις ενεργειακές ανάγκες.

Υπολογίζεται ότι το 60% των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει ακόμη εξοφλήσει τις οφειλές στις εταιρίες φυσικού αερίου από τον προηγούμενο χειμώνα.

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών από τον Ιούνιο έσβησε ο 7ος λαμπτήρας οδοφωτισμού, με την εξοικονόμηση ενέργειας να αγγίζει το 15% και σε κάθε δημοτικό κτίριο ορίστηκε ενεργειακός υπεύθυνος.

Στον δήμο Πανοράματος 9.000 λαμπτήρες άλλαξαν στον οδικό φωτισμό, εξασφαλίζοντας 65% εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ο δήμος Καλαμαριάς ήδη τοποθέτησε φωτοβολταϊκά σε σχολικά κτίρια.

Ήδη δήμοι και υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δήμων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin