Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι “δράκοι”… πετούσαν φωτιές

 

Η Πόρτο επικράτησε με 4-0 της Μπριζ, πήρε την “εκδίκηση” της για το παιχνίδι στο “Ντραγκάο” και έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ταρεμί έσπασε το απαραβίαστο της εστίας του Μινιολέ στο Champions League. Πρώτα ο Βανάκεν νικήθηκε από τον Κόστα από την άσπρη βούλα, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο Λανγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με παρέμβαση του Πορτογάλου. Έπειτα από ένα τετράλεπτο στο οποίο πέτυχε δυο τέρματα (57′, 61′) η Πόρτο καθάρισε το παιχνίδι και πήρε τελικά την νίκη με 4-0 και μαζί έχει απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο αγώνας:

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού, ήταν για τους φιλοξενούμενους, στο 7ο λεπτό, ο Εουστάκιο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. H Μπριζ είχε την κατοχή, αλλά η Πόρτο ήταν εκείνη που έβρισκε τους χώρους για να απειλεί και έχασε νέα ευκαιρία με τον Ταρεμί στο 16′. Εννέα λεπτά αργότερα, τρομερή χαμένη ευκαιρία για τους “δράκους”, η μπάλα έφτασε στο Γκαλένο στα όρια της μικρής περιοχής, εκείνος σούταρε, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο εκτεθειμένος Ταρεμί δεν κατάφερε να την αποφύγει. Στο 33′ η Πόρτο άνοιξε το σκορ, μετά την ωραία κάθετη πάσα  του Οτάβιο, ο Ταρεμί βρέθηκε απέναντι από τον Μινιολέ και με ωραία τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα σουτ του Λανγκ στο 40′ δεν ανησύχησε τον Κόστα.

O Κόστα αποκρούει το πέναλτι του Βανάκεν (AP Photo)

Στην έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48′, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Κάρμο ανέτρεψε τον Μέχελε, αλλά ο Κόστα έπεσε σωστά, χαμηλά στη δεξιά του γωνία και νίκησε τον Βανάκεν αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επανάληψη καθώς ο Εουστέκιο είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Λανγκ πήρε την ευθύνη αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (!).

Στην επανάληψη του πέναλτι, ο Κόστα είπε “όχι” και στον Νόα Λάνγκ (AP Photo)

Στο 57′ ο Εβάνισλον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του όταν του στρώθηκε η μπάλα μετά από λάθος του Σιλά. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι τριών τερμάτων, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, αρχικά ο Μινιολέ είπε όχι στον Εουστέκιο, στη συνέχεια η μπάλα βρέθηκε πάλι στα πόδια και αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Στο 70′ μετά από μια όμορφη συνεργασία των παικτών της Πόρτο, ο Γκαλένο έδωσε ωραία πάσα στον Ταρεμί και εκείνος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά, έκανε το 4-0. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες για τις δυο ομάδες.

ΓΚΟΛ: 33′,70′ Ταρεμί, 57′ Εβάνιλσον, 61′ Εουστέκιο

Κίτρινες: 30′ Οντόι, 54′ Ονιεντίκα, 55′ Σιλά/ 29′ Εουστέκιο, 42′ Οτάβιο, 49′ Κάρμο, 65′ Ουρίμπε

Μπριζ (Χέφκενς): Μινιολέ, Οντόι(71′ Μέιγερ), Μέχελε, Σιλά(71′ Μπογιατά) , Σκοβ Όλσεν (72′ Νούσα), Νίλσεν(80′ Αουντόρ) , Ονιεντίκα (81′ Μπαλάντα), Βάνακεν, Μπιουκάναν, Τζουτγκλά, Λανγκ

Πόρτο (Κονσεϊνσάο): Κόστα, Πεπέ (88′ Τόνι Μαρτίνεθ), Καρντόζο, Κάρμο, Σανουσί (77′ Γουεντέλ), Οτάβιο, Ουρίμπε, Εουστάκιο (77′ Κόστα), Γκαλένο (78′ Βερόν), Ταρεμί, Εβανίλσον (88′ Κονσεϊνσάο)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γρανάδα… επιβίωσε στη χώρα των Βάσκων

admin

Η Νις… βύθισε τη Λοριάν του Κατσέρη

admin

Μήτογλου: «Ήμασταν χαλαροί, τώρα είναι η ώρα να τα δώσουμε όλα» (video)

admin