Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Νετς θέλουν… τους μισούς Ράπτορς πριν την “trade deadline”

 

Λίγα λεπτά μετά την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Ντάλας Μάβερικς για την ανταλλαγή του Καϊρί Ίρβινγκ, η ομάδα από το Μπρούκλιν μοιάζει διατεθειμένη να συνεχίσει το… ανακάτεμα της τράπουλας.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες στην Αμερική αναφέρεται πως οι Νετς ζήτησαν… παράταση από τους Τεξανούς, ώστε να προσπαθήσουν να “αναβαθμίσουν” την ανταλλαγή. Για αυτό και έκαναν αρκετές συζητήσεις με ομάδες της λίγκας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν άμεσα ή έμμεσα παίκτες των Ράπτορς. Εν τέλει το “deal” ολοκληρώθηκε, όμως είναι πολύ πιθανό να μην είναι το τελευταίο που θα γίνει.

Νωρίς το απόγευμα γράφτηκε πως οι Νεοϋορκέζοι… γλυκοκοιτάζουν τον Όου Τζι Ανουνόμπι. Ο Βρετανός φόργουορντ μοιάζει να είναι με το ένα πόδι εκτός Καναδά τις τελευταίες εβδομάδες. Η επιθυμία του να συνεχίσει στο Τορόντο τίθεται υπό αμφισβήτηση και ο πρόεδρος του οργανισμού, Μασάι Ουζίρι, είναι κάτι παραπάνω από ανοικτός στο να μπει σε συζητήσεις. Βέβαια, για να πειστεί θα χρειαστεί κάποια ομάδα να προσφέρει τουλάχιστον τρεις επιλογές draft πρώτου γύρου, ή παίκτες με αντίστοιχη ανταλλακτική αξία.

Η υπόθεση όμως δεν σταματάει στον Ανουνόμπι, μιας και το βασικό όνομα που προέκυψε στις κουβέντες που έγιναν για τριπλή ανταλλαγή ΝετςΜάβερικςΡάπτορς ήταν αυτό του Φρεντ ΦανΦλιτ. Ο Νίκο Χάρισον (General Manager των Νετς) φέρεται να πρότεινε την είσοδο του 28χρονου γκαρντ στη συμφωνία, με τον Σπένσερ Ντίνγουιντι να καταλήγει τελικά στο Τορόντο αντί για το Μπρούκλιν. Βέβαια, οι Καναδοί δεν δέχθηκαν να πάρουν μόνο αυτό το αντάλλαγμα, για να παραχωρήσουν τον βασικό τους πλέι μέικερ και All-Star της περσινής σεζόν. Ωστόσο δεν αποκλείεται να αναζητηθεί κάποια διαφορετική φόρμουλα έως την Trade Deadline (9/2, 22:00).

Η διαφορά του ΦανΦλίτ με τον Ανουνόμπι είναι πως ο Αμερικανός γκαρντ έχει συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι. Υπάρχει βέβαια μονοετής οψιόν επέκτασης, αλλά αυτή ανήκει στον ίδιο, επομένως μπορεί αν το θέλει να μείνει ελεύθερος. Μάλιστα, οι αναφορές από την Αμερική κάνουν λόγο για επιθυμία του να… τεστάρει την αγορά. Σε αυτό το σενάριο, ο Ουζίρι θα προτιμούσε να τον “χάσει” τώρα με ανταλλάγματα, παρά… δωρεάν σε λίγους μήνες. Ο συμπαίκτης του από την άλλη, πρέπει να περιμένει άλλον έναν χρόνο για να φτάσει αυτό το σημείο, μιας και η δική του εγγυημένη συμφωνία λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Το ενδιαφέρον των Νετς για παίκτες των Ράπτορς όμως δεν σταματάει ούτε εκεί. Η ομάδα του Μπρούκλιν φέρεται να έχει βάλει στο μάτι και τον Πασκάλ Σιάκαμ. Ο Καμερουνέζος πάουερ φόργουορντ διανύει μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του και οι Καναδοί… δύσκολα θα τον αντάλλαζαν. Το δικό του συμβόλαιο επίσης φτάνει έως το καλοκαίρι του 2024 και δεν φαίνεται να… καίγεται για να μετακομίσει.

Οι Ράπτορς βρίσκονται στη μέση μίας μέτριας σεζόν, η οποία τους βρίσκει στο όριο των θέσεων που οδηγούν στο Play-in Tournament. Οι προσδοκίες ήταν αρκετά υψηλότερες πριν λίγους μήνες, με αναφορές να κάνουν λόγο για προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Άλλωστε, σπάνια ένα ρόστερ με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται πριν το μεγάλο “μπαμ” στην καριέρα τους μένει… ενωμένο για καιρό. Για αυτό και οι Καναδοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με τον μόνο 100% μη ανταλλάξιμο παίκτη αυτή τη στιγμή να είναι ο Σκότι Μπαρνς (2021/2022 Rookie Of the Year).

Ο Σιάκαμ επίσης πολύ δύσκολα θα παραχωρηθεί, όμως αν ο Ουζίρι ακούσει το όνομα που θέλει από την άλλη πλευρά του “τραπεζιού”, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ράπτορς θα… ψαχτούν για ανακατατάξεις, με σκοπό να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες εντός της ομάδας και να φτιάξουν ένα σύνολο ικανό να ανακάμψει στο δεύτερο μισό της σεζόν. Όλα αυτά ενώ ο Κέβιν Ντουράντ δεν έχει ανοίξει τα… χαρτιά του μετά την αποχώρηση του Ίρβινγκ από το Μπρούκλιν και αρκετές ομάδες ήδη έχουν κάνει κάποιες διερευνητικές κλήσεις.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΒασίλης Αγριτάκης

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΚΑΝ: «Δεν έχουμε λάβει, μέχρι στιγμής, καμία απολύτως ενημέρωση για θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή»

admin

Ετοιμάζει διπλό χτύπημα με Έβανς και Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός

admin

Αμφίβολη η Βίτολα για το Game 3

admin