Image default
ΥΓΕΙΑ

Οι πασίγνωστες θαυματουργές ενέσεις που λύνουν τα προβλήματα στύσης

Ολοένα υψηλότερη θέση στη λίστα με τα ιατρικά επιτεύγματα φαίνεται να κερδίζει το botox. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης που έχουν κατά κύριο λόγο ταυτιστεί με την επαναφορά της νεότητας στο πρόσωπο, δεν σταματούν να εκπλήσσουν με τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τη σωματική και ψυχική υγεία. Και σήμερα δίνουν έναν λόγο χαράς στους άνδρες με προβλήματα στύσης.

Σύμφωνα με μελέτες Βέλγων ουρολόγων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Urology, η ενέσιμη θεραπεία ομορφιάς μπορεί να καταπολεμήσει τη στυτική δυσλειτουργία, επιστρέφοντας έτσι το κλειδί για τον κόσμο της σεξουαλικής ευχαρίστησης στους μισούς περίπου άνδρες παγκοσμίως που, σύμφωνα με τις στατιστικές, θα το «χάσουν» κάποια στιγμή της ζωής τους.

Εφόσον λάβει το πράσινο φως μετά από τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές, το botox θα αποτελέσει τομή στην αντιμετώπιση του μείζονος ανδρολογικού θέματος που σήμερα προσεγγίζεται κατά κύριο λόγο με φαρμακευτικές αγωγές έναντι προβλημάτων του κυκλοφορικού όπως στατίνες και αντιϋπερτασικά.

Αποτελέσματα έως και 3 μήνες

Οι ερευνητές ανασκόπησαν τα στοιχεία επτά μελετών με συνολική συμμετοχή 362 ανδρών, δεδομένα από ανθρώπους και ζώα, οι οποίες χρονολογούνταν από τη δεκαετία του ’90 και εξέταζαν την επίδραση της βοτουλινικής τοξίνης στη διαταραχή της στύσης, χωρίς όμως να διευκρινίζουν το ποσοστό των συμμετεχόντων με τη δυσλειτουργία ή την ένταση του προβλήματος.

Η πειραματική ομάδα και η ομάδα ελέγχου έλαβαν ενέσεις botox και placebo αντίστοιχα στη βάση του πέους. Η αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας αξιολογήθηκε με τη χρήση μιας κλίμακας έντασης της στύσης 4 σημείων (με το 0 και 4 τα όρια της ανύπαρκτης έως τέλειας στύσης), μετρήσεις της αιμάτωσης του πέους με υπερηχογράφημα πριν και μετά τη χορήγηση των ουσιών και αναφορές από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με μια μελέτη, περίπου οι μισοί από τους άνδρες της ομάδας botox κατέγραψαν θετικές επιδόσεις και στις τρεις μεθόδους αξιολόγησης έως και 3 μήνες από τη θεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας εντούτοις άρχισαν να φθίνουν μετά από 6 μήνες. Μια ακόμα έρευνα διαπίστωσε θετικά αποτελέσματα διάρκειας 3 μηνών μετά από μία μόνο ενέσιμη θεραπεία για το 40% των συμμετεχόντων.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της ευεργετικής δράσης από τις ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης, οι παραπάνω μελέτες κατέγραψαν ένα αδιαμφισβήτητο όφελος εντός των πρώτων τριών μηνών από τη θεραπεία, το οποίο φαίνεται να υποχωρεί φτάνοντας το εξάμηνο. Αυτό αναδεικνύει τη σημασία των σχημάτων συντήρησης σε τέτοιους ασθενείς» σημείωσαν οι ερευνητές, προσθέτοντας την ανάγκη κλινικών δοκιμών με μεγαλύτερο πληθυσμιακό δείγμα.

Πώς λειτουργεί

Το botox βελτιώνει τη στύση χαλαρώνοντας προσωρινά τους λείους μύες στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του πέους, χάρη στην ιδιότητά του να αποκλείει τα νευρικά σήματα που δίνουν εντολή για τη συστολή των μυών αυτών. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη αιμάτωση του πέους και δυνατότερη στύση.

Διαβάστε επίσης: 

Η προσωπικότητα που φρενάρει τη στυτική λειτουργία και τις επιδόσεις

Στυτική δυσλειτουργία: Πέντε φυσικοί τρόποι να την ξεπεράσουμε

Στυτική δυσλειτουργία: Η συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 50%


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Μάριος Οικονόμου

Σχετικές αναρτήσεις

Απογευματινά χειρουργεία: Έντονες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς – Προσφεύγουν στο ΣτΕ

admin

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και καμία διασωλήνωση την τελευταία βδομάδα

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Πόσα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την έναρξη του νέου μέτρου

admin