ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ποικιλίες του Αγίου Όρους στους Αμπελώνες της Χαλκιδικής

Μία τοπική παραδοσιακή μονάδα οίνου στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής παράγει το καλύτερο ασύρτικο της περιοχής και είναι μία εκ των τεσσάρων επισκέψιμων επιχειρήσεων οίνου της περιοχής, ενισχύοντας τον οινοτουρισμό.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για τα εναλλακτικά πρότζεκτ τουρισμού, που τρέχει ο δήμος αυτή τη στιγμή ένα εκ των οποίων είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. «Κοιτάξαμε γύρω μας, είδαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, ένα από αυτά είναι η παραγωγή κρασιού με τέσσερα επισκέψιμα οινοποιεία στην επικράτειά μας με παραδοσιακά τσιπουροκάζανα στην περιοχή και ταυτόχρονα με 11 οινοποιεία μέσα στην Πολιτεία του Αγίου Όρους», ανέφερε αρχικά ο Στ. Βαλιάνος.

«Έχοντας αυτό ως αφορμή, έχουμε ενώσει αυτή τη διαδρομή, φτιάξαμε μια εικονική διαδρομή, που την ονομάζουμε ‘’από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα’’, όπου ο επισκέπτης της περιοχής βλέποντας όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα να δοκιμάσει και το υπέροχο κρασί, που παράγει η περιοχή και ταυτόχρονα να μελετήσει τη λαογραφία, την παράδοση, τον τρόπο της μεταποίησης του αμπελιού, του σταφυλιού για το κρασί μας», σχολίασε.

«Έχουμε δικτυωθεί με μεγάλες οινοπαραγωγές της Ευρώπης, όπως είναι η Αλσατία, το Σαν Σεμπαστιάν, το Φράιμπουργκ με χιλιάδες οινοποιεία, με τρομερή παράδοση γύρω από το κομμάτι του οινοτουρισμού. Παίρνουμε παραδείγματα από την περιοχή και ανοίγουμε τον δρόμο της επισκεψιμότητας στον δήμο Αριστοτέλη και από αυτές τις περιοχές, που έχουμε κοινά χαρακτηριστικά», σημείωσε  δήμαρχος Αριστοτέλη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *