Image default
MEDIA

Οι πρεμιέρες, η «παρέα» στο Πρωινό, ο Μουτσινάς και το Στούντιο 4

Γιώργος Λιάγκας Δούκισσα Νομικού Μπέττυ Μαγγίρα Ελένη Μενεγάκη Νίκος Μουτσινάς

Ξανά-Πρεμιέρες: Η Ζωή Ενός Από Εμάς

Ακούσατε, ακούσατε… Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και λοιποί τηλεθεατές – παροικούντες στο Κεφαλοχώρι που ονομάζουν Σόουπιτς… Οι πρώτες πρεμιέρες αποτελούν γεγονός με παρουσιαστές και συντελεστές να επιστρέφουν, λες και είχαμε να τους δούμε καμιά πενταετία ξερωγώ. Μαρή, προχθές δεν κλαίγαμε μαζί στην τελευταία εκπομπή της σεζόν; Τι βγαίνεις χαρούμενη σα να γλίτωσες «απ’του χάρου τα δόντια»; Καρφώνεσαι…

Πλάκα πλάκα, αυτός είναι ο «κύκλος» (ενίοτε φαύλος) της ζωής ενός παρουσιαστή – σα μιας τηλεοπτικής πεταλούδας. Μικρές «γεννήσεις» και «θάνατοι» σε διάστημα 10 μηνών. Στην περίοδο αυτή συστηνόμαστε κάθε φορά εκ νέου στον τηλεθεατή, σας δοξάζουμε και δοξαζόμαστε, γελάμε, συμπονούμε, ανησυχούμε, γλεντάμε, τσακωνόμαστε, άλλοι παντρεύονται, γεννούν, ή χωρίζουν και τέλος Ιουνίου βυθιζόμαστε στο πένθος του αποχαιρετισμού. Μα, σ’ένα μήνα, πάλι «τοκετός» και φτου κι απ’την αρχή… Μετά αναρωτιέστε γιατί κανένας της τηλεόρασης δεν είμαστε με τα καλά μας… Χαλόου!

Αυτοί λοιπόν που πριν λίγο καιρό μας αποχαιρέτησαν ξεκινούν να επανασυστήνονται, ώστε να ξέρουμε με ποιόν θα (ξανα) κάνουμε παρέα το χειμώνα που έρχεται. Παρέα κανονική, όχι σαν τη Δούκισσα Νομικού που στο Δελτίο Τύπου του ΑΝΤ1 αναφέρεται ως «παρέα» του Γιώργου Λιάγκα σα μια κυρία που είχαμε να προσέχει τη γιαγιά μου, να πούμε…

Ψυχαγερότητα και Δελφινέρωση

Οι πρεμιέρες είναι πάντα αμήχανες, αδέλφια και η «χημεία» μιας εκπομπής θα φανεί μετά την πρώτη εβδομάδα, μη σας πω τον πρώτο μήνα… Παρόλα αυτά, οι εκπομπές που «βγήκαν» ήδη στον «αέρα» χρειάζονται μια βασική ρύθμιση-ρεγουλάρισμα, τώρα που είναι αρχή. Καλά, οι «ψυχαγωγικοί», λόγω επικαιρότητας και υψηλών ποσοστών που τους δώσατε την περασμένη σεζόν έμαθαν να ψιλο-σκαμπάζουν από ενημέρωση αποφεύγοντας τα κατατόπια της. Οι «ενημερωτικοί» γιατί θέλουν με το στανιό να μας διασκεδάσουν; Ατάκες, σπόντες και υπονοούμενα σε συνεργάτες, χαβαλές αναμετάξυ τους και με το ζόρι «ανετίλα». Κατ’αρχάς, αν ο κόσμος ήθελε να γελάσει δε θα έβαζε να δει Ενημέρωση. Αλλά, πες ότι θέλετε να δείξετε οικειότητα και αίσθηση του χιούμορ – ως πυλώνες του Infotainment που κανείς δεν κατάφερε στην Ελλάδα ως τώρα. Μη βιάζεστε. Σιγά σιγά, «χτίζεται» αυτό. Δε γίνεται να μας συστήνεστε ως κολλητοί, θα φανεί, ή δε θα φανεί αργά, ή γρήγορα.

Μια αγαρμπίλα και μια απόγνωση στη «χημεία» των ντουέτων είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που αδικούν τη δουλειά που εμφανώς έχει γίνει στην προετοιμασία των εκπομπών. Άσε, που το πόσο άνετοι δείχνουν οι παρουσιαστές ποσώς επηρεάζει την αξιοπιστία τους στο ρεπορτάζ. Πιστεύουμε, ή δεν πιστεύουμε κάποιον, ανεξαρτήτως αν τον χωνεύουμε (ελπίζω, τουλάχιστον). Ο πολύς χαβαλές ανοίγει δε, μια «κερκόπορτα» που οι δημοσιογράφοι της Ενημέρωσης θα δυσκολευτούν να κλείσουν, μια που, ξέρετε, έχει την ιδιότητα να «ανοίγει» από μόνη της κάθε φορά και λίγο περισσότερο, μέχρι να γίνει η «καφρίλα» κι άντε μάζευ’τα μετά. Και η καφρίλα είναι καφρίλα, είτε εντοπίζεται στην Ψυχαγωγία, είτε στην Ενημέρωση…

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται να είναι πιο εύκολο στην Ψυχαγωγία να καταφέρει το πολυπόθητο Infotainment “τσαλαβουτώντας” στην Ενημέρωση, παρά το αντίθετο. Κι αυτό γιατί η τηλεοπτική Ψυχαγωγία που ενημερώνει, τολμά, ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση η Ενημέρωση που ψυχαγωγεί, «ξεμυαλίζεται». Μέτρον άριστον, λοιπόν, αδέλφια, αλλιώς βλέπω να περνά η σεζόν… πλάκα πλάκα.

Αστεία φωτογραφία

Τι μας κόφτει εμάς, θα πείτε, αδέλφια και δίκιο θά ‘χετε. Φύγαμε για κομματάρα από Ed Sheeran και ξεκινάμε τα Reminders αυτής της εβδομάδας. «Shivers», λοιπόν.

#Reminders – Αυτή την εβδομάδα να θυμάμαι…

  • ότι ανυπομονώ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον καταιγισμό αναρτήσεων από τη Σόουπιτς με τις πλάτες των παιδιών και τις σάκες τους #not. Λες και τα υπόλοιπα που δεν τα ποστάρουν δε φεύγουν για Αγιασμό, αλλά εργάτες στη Γερμανία…
  • ότι έχω στο μυαλό μου, τουλάχιστον δυό πάνελ που τα μέλη τους δε χωνεύονται με τις καινούριες προσθήκες. Καλά θα πάει αυτό.
  • ότι, όπως και να το κάνεις, η ατάκα της Μαρίας Αναστασοπούλου σε συνέντευξή της για «κρυφό πόθο» να δουλέψει με τον μέχρι πέρσι «απέναντι» Γιώργο Παπαδάκη είναι λίγο άδικη για τον πρώτο συμπαρουσιαστή της, Δημήτρη Οικονόμου. Εκτός, αν ήθελε να καλοπιάσει Παπαδάκη και «ξέφυγε», ή να δείξει το ξενέρωμά της με τον ΣΚΑΪ που της πρότεινε πράγματα που την υποτιμούσαν, ή δεν την αναβάθμιζαν.
  • ότι στο πάνελ της Φαίης όλα είναι ρευστά ακόμη.
  • ότι η Ελένη επιστρέφει με πολλή όρεξη και ξεκούραστη (την είδα προχθές).
  • ότι, αν και οι παρουσιαστές του με αδίκησαν στο παρελθόν και δεν το ξεχνάω, γιατί είχαν στεναχωρήσει τους γονείς μου, οφείλω να παραδεχτώ πως το «Στούντιο 4» της ΕΡΤ αποτελεί αξιοπρεπέστατη εναλλακτική πρόταση με δυνατό σημείο τις συνεντεύξεις που είναι απ’τις καλύτερες «ταΐζοντας» με υλικό και τις υπόλοιπες εκπομπές.
  • ότι ο αγώνας μας δικαιώθηκε και ο ΑΝΤ1 συνεχίζει την «Κλινική». Δόξα…
  • ότι ο Νίκος Μουτσινάς ετοιμάζεται να «επιστρέψει» σε αγαπημένες ενότητες της εκπομπής που αγάπησε τόσο αυτός, όσο και εμείς.
  • ότι μετά τον Γιώργο Λιάγκα και τη «παρέα του», Δούκισσα Νομικού: Σίσσυ Χρηστίδου, παρέα της ο Παύλος Σταματόπουλος. Κατερίνα Καινούριου, παρέα της ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Νίκος Μουτσινάς, παρέα του η Ματίνα Νικολάου. Α ρε Αντέννα, τόσα χρόνια το βλέπαμε, χωρίς να το ορίσουμε κι εσύ του έδωσες όνομα μ’ένα «παρέα του». Ένα «Παρέα» Είμαστε.
  • ότι για το περιστατικό με το γαϊδουράκι στη Ζίτσα δεν έχω να γράψω κάτι που δεν ειπώθηκε έως τώρα. Πονάει η ψυχή μου και στεναχωριέμαι για το είδος ανθρώπων που καταντήσαμε να είμαστε.
  • ότι την προηγούμενη σεζόν ξεχώρισαν στη Δημόσια Τηλεόραση τρεις δημοσιογράφοι που συνέχισαν ακούραστα και την καλοκαιρινή περίοδο. Πρόκειται για την Εύα Περόνα, την Κέλλυ Βρανάκη και την Σοφία Κωνσταντινίδου. Ας τις εκτιμήσει αναβαθμίζοντάς τις, η ΕΡΤ. Ίσως έτσι δείξει πως οδηγεί τις εξελίξεις όπως της αρμόζει, αντί να τις ακολουθεί…
  • ότι μ’αυτά και με τ’άλλα μια εκπομπή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις παραιτήσεις συντελεστών την περασμένη σεζόν και δεν «άνοιξε ρουθούνι»… «Σάν´τα Ποντίκια» λέει η πιάτσα και δεν εννοεί μια πόλη της Κούβας.

Να σας αφήσω στη μελαγχολία του αποκαλόκαιρου, τώρα που τα ρούχα στενεύουν, μα η ανυπομονησία γι’αυτό που έρχεται «ξεχειλίζει» – ακόμη και στην περίπτωση του να έρθει και να περάσει μια ώρα αρχύτερα… Τηλεόραση θα έχει μπόλικη να δείτε, όπως καταλαβαίνετε, αλλά ας έχετε πρόχειρη και μια αγαπημένη εκπομπή στο ραδιόφωνο, ένα podcast, ή μια σειρά που δε θα σας «προδώσει» ποτέ. Περιμένουμε, άλλωστε, επόμενες σεζόν από: «The Crown», «Cobra Kai», «Severance», «Τhe Morning Show», «Ragnarok», «Ted Lasso», «Lupin», με ένα τίτλο: «Den Exw Zwi». Δε βαριέστε, όμως, αδέλφια. Έχουμε ο ένας τον άλλον και τις μουσικάρες μας…

«I will always love you for what it’s worth…» τραγουδά ο Ed στο «Overpass Graffiti». Σας το αφιερώνω και ραντεβού την Κυριακή στα #FlyNews, αδέλφια.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Οι πρεμιέρες, η «παρέα» στο Πρωινό, ο Μουτσινάς και το Στούντιο 4 appeared first on Youfly.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Δημήτρης Ουγγαρέζος

Σχετικές αναρτήσεις

Famagusta: Περίληψη και φωτογραφίες επόμενο επεισόδιο 11

admin

Το Ναυάγιο: Η Αλίκη βρίσκεται σε αδιέξοδο

admin

Η Γη της Ελιάς: Ράκος ο Ορέστης τα μαζεύει και φεύγει

admin