Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οριστικά στην τέταρτη θέση ο Πανιώνιος | Μεγάλη νίκη για το Περιστέρι

 

Για την όγδοη και τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών Πόλο, ο ΝΟ Χανίων πήρε σπουδαία νίκη επί του Νηρέα στο Χαλάνδρι, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες επιβλήθηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και η ομάδα των δυτικών προαστίων “χαμογέλασε” τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, αφού νίκησε δύσκολα στην έδρα του Παναθηναϊκού. 

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 10-20

Ο ΝΟ Χανίων έκανε το… καθήκον του και πήρε την απαιτούμενη για τον ίδιο νίκη επί του Νηρέα στο Χαλάνδρι με 20-10 και περιμένει πλέον τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων για να δει εάν έχει ελπίδες για την αποφυγή των πλέι άουτ. Οκτώ γκολ πέτυχε ο Νικόδημος Αγιωργούσης.

Πλέον, η ομάδα του Μάνθου Βουλγαράκη περιμένει δύο αποτελέσματα. Αρχικά, αυτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΝΟ Χίου και Παλαιό Φάληρο, καθώς οι Χιώτες έχουν 25 βαθμούς αυτή τη στιγμή και ο ΝΟ Χανίων θέλει ήττα ή ισοπαλία της ομάδας του Γιώργου Ντόσκα, ώστε να αποφύγει τα πλέι άουτ, διότι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μόνο με τον ΝΟ Χίου στους 28 βαθμούς, θα βρεθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία της παραμονής.

Ωστόσο, εάν πέρα από τα Χανιά και ο ΝΟ Χίου νικήσει το Παλαιό Φάληρο, τότε οι Χιώτες εξασφαλίζουν παραμονή, ενώ ο ΝΟ Χανίων θα περιμένει την αναμέτρηση του Υδραϊκού με τον Ηλυσιακό που αναβλήθηκε για την Πέμπτη. Εάν ο Υδραϊκός δεν κερδίσει ή δεν φέρει ισοπαλία με τον Ηλυσιακό, θα παραμείνει στους 28 βαθμούς και δεν ευνοείται στην τριπλή ισοβαθμία με ΝΟ Χίου και ΝΟ Χανίων, δηλαδή εκείνος θα παίξει στα πλέι Άουτ. Όποια από τις τρεις ομάδες, Υδραϊκός, ΝΟ Χίου ή ΝΟ Χανίων, τερματίσει τη Β’ φάση στην 13η θέση, θα παίξει στα πλέι άουτ για την παραμονή στην Α1 Ανδρών κόντρα στον Νηρέα Χαλανδρίου του Γιώργου Ιντζέ που βρίσκεται στην 16η θέση με 2 βαθμούς.

Οκτάλεπτα: 3-6, 1-5, 1-6, 5-3.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης, Παπαδημητρίου 1, Χριστοφορίδης 1, Κουρμελές Γ., Μπερτόλης 1, Γκαράνης, Πανταζόπουλος 5, Στυλιανάκης, Τσιρώνης 1, Νεγκίζ, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός 1, Κουρμελές Β.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάνθος Βουλγαράκης): Μητράκης, Παππάς, Πολύζος 1, Αγιωργούσης 8, Μπατάκης 1, Αποστολάκης, Χαριτάκης, Ντα Σίλβα, Σολεϊμάνιπακ 4, Σπάχιτς 1, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Νικολαΐδης, Χατζηκυριακάκης 4.

Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Στεφανάκης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ 17-13

Ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 17-13 επί του ΠΑΟΚ σε ένα χορταστικό από γκολ και θέαμα αγώνα και με ανατροπή στην ανατροπή, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και είναι οριστικά 4ος στην τελική κατάταξη με 45βαθμούς του G1, ενώ παράλληλα πήρε και ένα είδος ρεβάνς για την ήττα του στο Ποεδιώνιο από τον “Δικέφαλο του Βορρά”, στον πρώτο γύρο της Β’ φάσης.

Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, έχασε και την 5η θέση και έπεσε 6ος, καθώς δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον ΓΣ Περιστερίου στους 39 βαθμούς. Στα πλέι οφ ο Πανιώνιος θα κοντραριστεί με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου και ο ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον 4ο Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι “κυανέρυθροι” της Νέας Σμύρνης ξεκίνησαν εντυπωσιακά, προηγήθηκαν με 4-1, αλλά οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο ισοφάρισαν σε 6-6 (ημίχροινο), αλλά πέρασαν και μπροστά (6-7 στις αρχές του δεύτερου). Έχασαν, όμως, με αποβολή με αντικατάσταση τους Μιλάρντοβιτς (κίτρινη κάρτα πρώτα για διαμαρτυρία και κόκκινη μετά για εξύβριση, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα) και Χαραλαμπόπουλο και μαζί αρκετή από τη δύναμή τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Δήμου και ξαναπήραν κεφάλι κυριαρχώντας απόλυτα μέχρι το τελικό 17-13.

Οκτάλεπτα: 4-1, 2-5, 6-3, 5-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης Π., Παπάκος 1, Γούνας 3, Σπούνερ 1, Καπετανάκης 4, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος 1, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης 6, Μιλάρντοβιτς 1, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης 1, Αλειφτήρας, Σάλεχ 1, Λασκαρίδης.

Διαιτητές: Κουρτίδης, Παντελής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10-13

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΓΣ Περιστερίου στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 13-10 επί του Παναθηναϊκού και ανέβηκε στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία στους 39 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι η ομάδα του Περιστερίου θα αγωνιστεί στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός, που τερματίζει 7ος μετά και τη Β’ φάση, θα παίξει στα πλέι ιν κόντρα στον Εθνικό Πειραιά (8ος). Με σταθερότητα και πλουραλισμό επιθετικά και με αποτελεσματικότητα στην άμυνα, ο ΓΣ Περιστερίου ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτοτου αγώνα με τους πράσινους και διεύρυνε από 7-4 σε 10-6, φτάνντας στο τελικό 13-10.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 2-4, 4-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 2, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π. 1, Αλβέρτης 2, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 1, Τοράκης, Πρέκας 1, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 3, Χρυσοσπάθης 1, Τσαλίχης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ 2, Μπιτσάκος Ανδ.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κατσώνης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παρίσι: Ποδήλατο και περπάτημα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

admin

Δοκιμασία στην “κόλαση” της Stark Arena

admin

Αταμάν: “Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες”

admin
Translate »
×