Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΟΣΚΑΡ»: το καινοτόμο ενεργειακά αμαξίδιο απο φοιτήτριες της Πάτρας

Ένα μικρό ομοίωμα αυτοκινήτου με το όνομα ΟΣΚΑΡ τρέχει για τον διεθνή Διαγωνισμό της Αριζόνα τον Νοέμβριο. Η πενταμελής ομάδα των κοριτσιών που το κατασκεύασε κέρδισε ήδη στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό Χημικής Μηχανικής.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης παρουσίασε την ομάδα. Οι πέντε φοιτήτριες Βαλεντίνη Βασιλείου, Ειρήνη Μίκου, Σοφία Σαβελώνα, Εριφύλη Μωραΐτη, Αγγελική Σούλου, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εκπροσωπήσουν το πανεπιστήμιό Πατρών στον διαγωνισμό, με το όνομα Lamborgenius, εμπνευσμένες από το ομώνυμο όχημα.

Ο ανταγωνισμός στις ΗΠΑ είναι μεγάλος. Συμμετέχουν 39 ομάδες από όλο τον κόσμο που είναι πολύ καλά οργανωμένες και αφιερώνουν χρόνια στις εφευρέσεις τους.

Μια ομάδα αποτελούμενη μόνο με κορίτσια δεν είναι σύνηθες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο σημειώνουν, αλλά η επιστήμη αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν άβατα.

Ζητούμενο με τους όρους του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός καινοτόμου ενεργειακά αμαξιδίου, που θα διανύει μια συγκεκριμένη απόσταση και θα κινείται αποκλειστικά με χημικό τρόπο. Δεν αποκαλύπτουν την συνταγή της επιτυχίας τους. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν κρίνοντας από το OS το σπάνιο χημικό στοιχείο Όσμιο, στο πρόθεμα του OS-CA-R, που χρησιμοποιήθηκε και στα διαστημικά λεωφορεία. Το υπόλοιπο ενδέχεται να είναι άνθρακας C, κάποιος τύπος ασβεστίου Ca, ένα επικίνδυνο Ra, ή απλώς τιμητικό για τον “θείο” OSCAR. Είδομεν.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στην 3η ΥΠΕ από νοσοκομειακούς γιατρούς

admin

Καλαμάτα: Από 26 – 31 Μαρτίου το 2ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου (video)

admin

Σ. Σπανού: Η βραβευμένη σεφ με τις παραδοσιακές συνταγές

admin
Translate »
×