Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βέργος έδωσε ανάσα στη Λαμία και έμπλεξε τον ΠΑΣ!

 

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε εντός έδρας με 2:0 του “Άγιαξ της Ηπείρου”, χάρη στα δύο γκολ του 27χρονου Έλληνα επιθετικού, βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα έβαλε σε… μπελάδες τους Γιαννιώτες. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πρώτη καλή στιγμή στο 3′ για τη Λαμία, με τον Τσιλούλη να σουτάρει και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 9′, με τον Βέργο να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά ο πεσμένος Εραμούσπε έδιωξε σωτήρια. Η ομάδα της Φθιώτιδας, που μπήκε… φουριόζα στον αγώνα, άνοιξε τελικά το σκορ στο 12′. Ο Μαρτίνεθ έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα βρήκε στον Μπακαδήμα και άλλαξε πορεία, ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να ελέγξει την πορεία της και ο Βέργος που ακολουθούσε την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1:0. Ο ΠΑΣ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Γκαραβέλη. Η πρώτη τελική για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 33′, με τον Μπακαδήμα να πιάνει την κεφαλιά και τον κίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα. Νέα κεφαλιά από τον Μορέιρα αυτή τη φορά, ξανά στην σωστή θέση ο Γκαραβέλης που μπλόκαρε. Στο 39′ ο Λιάσος δοκίμασε από μακριά το πόδι του, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Η Λαμία και ο Βέργος έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μέρος. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2:0 (με δύο δικά του γκολ), στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με αποβολή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Ντε Βινσέντι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τη Λαμία με δέκα παίκτες στο 52′. Ο ΠΑΣ πήρε την κατοχή της μπάλας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο μετά το αριθμητικό μειονέκτημα. Υπήρξε ένα πρόβλημα με το VAR, δεν μπόρεσε να επαναλειτουργήσει και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά από το 66ο λεπτό μετά από πεντάλεπτη διακοπή. Στο 68′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, με τον Ροσέρο να κάνει την προβολή έπειτα από κόρνερ και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γκαραβέλη. Στο 81′ ο Μορέιρα δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του κίπερ των γηπεδούχων. Ο Λεό στο 89′ έπιασε έναν “κεραυνό”, αλλά ο Γκαραβέλης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε! Στο 90+6′ ο νεοεισελθών Μανούσος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ πίεσε, η Λαμία άντεξε και το τελικό 2:0 έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη την ομάδα της Φθιώτιδας (12η θέση με 20 βαθμούς) και έμπλεξε τους Ηπειρώτες (11η θέση με 23 βαθμούς).

ΓΚΟΛ: 12′, 45+1′ Βέργος / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′, 52′ Ντε Βινσέντι, 89′, 90+6′ Μανούσος / 19′ Πήλιος, 63′ Μορέιρα, 90+3′ Τσιντώτας
ΚΟΚΚΙΝΗ: 52′ Ντε Βινσέντι
ΔΟΚΑΡΙ: 

Λαμία: Γκαραβέλης, Αμπάντα (70′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (82′ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (66′ Μπεχαράνο), Ντε Βινσέντι, Μαρτίνεθ (66′ Σλίβκα), Βέργος (82′ Μανούσος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Πήλιος, Μορέιρα (83′ Παμλίδης), Εραμούσπε, Τζίμας (66′ Λεό), Τσάβος (83′ Λώλης), Ριένστρα (58′ Ροσέρο), Τζίνο, Μπακαδήμας, Λιάσος (46′ Μπιλμπάο), Μπάλαν.

Ακολουθούν…
Λαμία: Εκτός έδρας με Παναιτωλικό (1/4).
ΠΑΣ Γιάννινα: Εντός έδρας με ΟΦΗ (1/4).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Το πρόγραμμα του Final-4 της Λάρισας

admin

Γαλλία (27η αγωνιστική): Ντέρμπι στην Μασσαλία για την πρωτοπόρο Παρί

admin

Οι δηλώσεις των αρχηγών πριν τα ημιτελικά του Final-4

admin
Translate »
×