Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βεζένκοφ έκανε… ρεκόρ 20ετίας στα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

 

Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν κεφάτος στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων του στη φετινή Basket League με 26, αφού περισσότερους είχε μόνο στη Ρόδο για τη 17η αγωνιστική (33).

Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε για σχεδόν 14 λεπτά λιγότερο στο παρκέ κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:54 έναντι 34:37). Η επίδοση του όμως έχει μία ξεχωριστή προέκταση…

Οι 26 πόντοι του MVP της περσινής σεζόν, είναι η κορυφαία επίδοση από παίκτη του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ της τελευταίας 20ετίας. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη που σημείωσε ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ που “έγραψε” 29 πόντους στο ματς της σεζόν 2001-02 (98-92). Οι 26 του Βεζένκοφ αποτελούν ρεκόρ των τελευταίων 22 αγώνων ΟλυμπιακούΠΑΟΚ, από παίκτη των “ερυθρόλευκων”.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε την μπουκιά από το στόμα από τον Τζάστιν Γκρέι του Λαυρίου με το 31 που είχε στο ranking και που θα του δίνει τον τίτλο του MVP της εβδομάδας για τέταρτη συνολικά φορά και τρίτη στις πέντε τελευταίες εβδομάδες, στοιχείο ενδεικτικό της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Ακόμη…

Κώστας Σλούκας συμπλήρωσε τις 500 προσπάθειες για τρίποντο. Σε 232 αγώνες στην Basket League έχει 195/500 (39%).

Μουσταφά Φαλ ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ περιόδου με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε, όσα είχε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό.

Με αυτά τα εννιά ριμπάουντ, ο Γάλλος μπήκε στην 20άδα των ξένων ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στην Basket League. Έφτασε στα 212 και ξεπέρασε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που είχε 204 στη διετία 2013-15.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

admin
Translate »
×