ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθημερινός «Γολγοθάς» για τα άτομα με προβλήματα όρασης

Ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», έχει καθιερωθεί παγκοσμίως η 15η Οκτωβρίου με στόχο τη διάδοση της σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με προβλήματα όρασης, την ανεξάρτητη διαβίωση τους και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνησή.

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας των ατόμων με δυσκολίες στην όραση συχνά είναι ανυπέρβλητες στις μεγαλουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη. Το Λευκό Μπαστούνι αποτελεί σήμα κατατεθέν της τυφλότητας και δίνει το αίσθημα της αυτονομίας και της μη εξάρτησης από φυσικό συνοδό, εξηγεί η Κατερίνα Λορέντζου, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με προβλήματα όρασης είναι τα εμπόδια. Αντικείμενα όχι σταθερά αλλά μετακινούμενα, που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, είτε ως κουτιά σε περίπτερα, ράφια καταστημάτων, για πωλήσεις ειδών, διαφημιστικές πινακίδες, κ.α. Η κ. Λορέντζου, αναφέρεται στις υποδομές που υπάρχουν στην πόλη, αλλά δεν αρκούν για την αυτόνομη κίνηση των ατόμων. Να διορθωθούν οι ηχητικοί σηματοδότες, που είχαν τοποθετηθεί προ 15ετίας τονίζει η κ. Λορέντζου, να απομακρύνονται κλαδιά, σκουπίδια και άλλα αντικείμενα από τα πεζοδρόμια, μηχανάκια, και ΙΧ οχήματα, από χώρους που στέκονται εμπόδια στα λευκά μπαστούνια.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *