Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σε ρυθμούς γλυκού χειμώνα με ήπια φαινόμενα και ανεκτό κρύο

Μετά από μια καλοκαιρία παρατεταμένης διάρκειας και στην εκπνοή της τελευταίας κακοκαιρίας πλέον το θερμόμετρο ισορροπεί σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Τα ήπια φαινόμενα των επόμενων ημερών ακολουθούν το πλαίσιο των καιρικών συνθηκών ενός μέσου τυπικού χειμώνα της χώρας μας.

Δεν θα λείψουν λίγα χιόνια στα ορεινά, οι αναγκαίες βροχές για τα πεδινά και το φυσιολογικό κρύο σε όλη τη χώρα. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας.

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της χώρας. Πιο πυκνές νεφώσεις και βροχές, κατά τόπους και καταιγίδες θα έχουμε στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, με τους ανέμους βόρειους μέχρι τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία μέχρι τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει αυξημένη συννεφιά με μικρές μπόρες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στη πόλη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ και το θερμόμετρο στους 2 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα και πάλι οι βροχές θα εντοπιστούν στα νοτιότερα τμήματα της χώρα. Κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Λίγα χιόνια προβλέπονται στα ορεινά της χώρας και ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 6 μποφόρ.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με παρόμοιο καιρό, από την Τρίτη απόγευμα θα αρχίσουν να ενισχύονται σημαντικά οι βοριάδες στα πελάγη ενώ προβλέπεται σημαντικός όγκος νερού να πέφτει στην Κρήτη την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Περαιτέρω επιδείνωση με έντονα φαινόμενα φαίνεται να ακολουθεί προς το τέλος της εβδομάδας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Πλατφόρμα συνύπαρξης με τον λύκο στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

admin

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας (video)

admin

«Ο Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο Ράδιο Σίτυ

admin
Translate »
×