Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες – Πού χρειάζεται προσοχή

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Κυριακή αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα την Κυριακή η θερμοκρασία στα βόρεια μόλις θα φτάσει τους 30 βαθμούς. Πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπεται και για την Αττική.

Από την Δευτέρα προβλέπεται και πάλι ηλιόλουστος καλοκαιρινός καιρός. Από τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τους 38 βαθμούς.

Τo Σάββατο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Οι “Άγαμοι Θύται” σε reunion στα 33 χρόνια της ίδρυσής τους

admin

Το πρώτο podcast οδηγός επαγγελματικού προσανατολισμού

admin

Οι «Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ στο θέατρο RADAR

admin
Translate »
×