Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Συννεφιές και βροχερή διάθεση

Λίγες βροχές αναμένονται σήμερα Τρίτη στα δυτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας το μεσημέρι τους 20 βαθμούς. Αισθητή θα είναι η ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με συνοδεία ομίχλης σε τοπικά επίπεδα.

Την Πέμπτη, εκτός από τα δυτικά θα βρέξει στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με νοτιοδυτικούς ανέμους να επικρατούν. Παράλληλα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Tρίτη στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και τα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στις ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Σπάνια πλάνα της χρυσής πεταλούδας Kaiser-i-Hind καταγράφηκαν στην Κίνα

admin

Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

admin

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου της Σχολής Καλών Τεχνών

admin