Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μακ… κουβάλησε τον Απόλλωνα προς την παραμονή!

 

Με τον Αμερικανό φόργουορντ να πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, η ομάδα του Νίκου Βετούλα επικράτησε με 68-57 του Προμηθέα στο ντέρμπι της Πάτρας, για την 20η αγωνιστική της Basket League. Πλέον είναι… φαβορί για να συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία και του χρόνου.

Ο Απόλλωνας έχει πλέον ρεκόρ 5-15, ισοβαθμεί με το Λαύριο και… αγκαλιάζει την παραμονή στα… σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Το σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου από την άλλη, έπεσε στο 10-9 και πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο για μία θέση στην πρώτη 4αδα. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Τέβιν Μακ, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους (6/11 τρίποντα, 11/20 σουτ).

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα δυναμικό ξεκίνημα στο ματς, με βασικό όπλο την ευστοχία στα σουτ τριών πόντων. Το 13-5 του πρώτου πενταλέπτου όμως, ανατράπηκε γρήγορα μετά το τρίτο φάουλ και την αποχώρηση του Αντόνιο Ντέιβις Τζούνιορ. Ο Προμηθέας πλησίασε στο… σουτ (16-14, 8′), όμως εκεί ανέλαβε δράση ο Μακ. Δύο συνεχόμενα σουτ πίσω από τα 6.75μ. οδήγησαν τον Απόλλωνα ξανά στο +8 (22-14, 9′). Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν έως και το -11 (25-14, 11′), αλλά ακολούθησε ένα σερί 12-1 για να ισοφαρίσει, με τον Τζο Τόμασον να πρωταγωνιστεί. Οι παίκτες του Βετούλα στη συνέχεια βρήκαν τη χαμένα, για περίπου πέντε λεπτά, ευστοχία τους και με τρία συνεχόμενα τρίποντα κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα έξι πόντων (35-29, 8′). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-31.

Η διαφορά έμεινε σε ίδια επίπεδα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με το βασικό πρόβλημα των γηπεδούχων να είναι το τέταρτο φάουλ του Αλόνζο Βέρτζ Τζούνιορ. Ο Μακ όμως έπαιξε… και για τον συμπαίκτη του και κατάφερε να φτάσει την ομάδα του στο +12 (52-40), έχοντας ήδη 21 πόντους (5/8 τρίποντα). Ο Απόλλωνας έφτασε στα 30′ προηγούμενος με εννέα πόντους (55-46). Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στην τελευταία περίοδο, με τις άμυνες να… σφίγγουν. Αυτό βέβαια βόλευε τους παίκτες του Βετούλα, οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμά τους στα ίδια επίπεδα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται πλήρως την κατάσταση και να επικρατούν 68-57.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-31, 55-46, 68-57

Ακολουθούν…
Απόλλων Πάτρας: Εκτός με Παναθηναϊκό (02/04).
Προμηθέας Πάτρας: Εντός με Περιστέρι (01/04).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σε καλό δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μαραμενίδης

admin

Ονειρεύεται… τρεμπλ ο Λουίς Ενρίκε

admin

Μαρτίνες: «Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»

admin