Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Προμηθέας είναι αήττητος κόντρα στον Απόλλωνα

 

Το μεγάλο ντέρμπι της Πάτρας, ξεχώρισε στο σημερινό πρόγραμμα της Basket League, με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να είναι αήττητη κόντρα σε αυτή του Νίκου Βετούλα, η ο οποία όμως… καίγεται για τη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Basket League. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Απόλλων Carna προέρχεται από την ήττα στη Ρόδο και παραμένει χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Στο γήπεδο του σημείωσε και τις τέσσερις νίκες του (4-5), κάτι που εξηγείται και από τους αριθμούς. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα σημειώνει 7,1 περισσότερους πόντους στην επίθεση ως γηπεδούχος (73,22 έναντι 66,1 των εκτός έδρας αγώνων της) και δέχεται οχτώ λιγότερους (74,3 έναντι 82,3). Δεν κατάφερε ωστόσο να σημειώσει νίκη επί ομάδας της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας.

Ο Προμηθέας επιστρέφει στη δράση στην Basket League έπειτα από την αναβολή του παιχνιδιού του με την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες μακριά από την έδρα του –ενδιάμεσα νίκησε τον ΠΑΟΚ mateco- από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που τον ανάγκασαν να υποχωρήσει στο 3-6 ως φιλοξενούμενος. Έτσι ανεξαρτήτως του πώς θα κλείσει την κανονική περίοδο, θα υποχρεωθεί σε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων εκτός έδρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια αφού πέρυσι είχε ρεκόρ 4-8 στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε δύο σερί σεζόν, αφού πριν την τρέχουσα σεζόν ο Προμηθέας είχε αρνητικός συντελεστή αποτελεσμάτων ως φιλοξενούμενος, μόνο στο 2016-17 (4-9).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου αφού επικράτησε με 80-71. Ο Απόλλων Carna μπήκε πολύ καλά προηγούμενος με οχτώ πόντους (12-20 στο 7’) όμως ο Προμηθέας πρόλαβε και ισοφάρισε στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-22) και μετά από μία ισορροπημένη δεύτερη περίοδο (41-37 στο 20’), κυριάρχησε στην τρίτη (23-6) μέσα από την οποία εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη. Ο Τζορτζ Κόντιτ ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα (18π, 8/13δ, 10ρ.) ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Βασίλη Μουράτου (16π.). Για τον Απόλλωνα Carna κορυφαίοι ήταν οι Νικ Γκρίφιν (23π, 4/8τρ.) και Ζώη Καράμπελα (19π, 6ρ, 8ασ).
Με τη νίκη στο παιχνίδι που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου, ο Προμηθέας επέκτεινε το αήττητο του σε αυτά τα παιχνίδια αφού στη μικρή ιστορία των ντέρμπι της Πάτρας στην Basket League, μετράει μόνο νίκες.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Απόλλων Carna – Προμηθέας 0-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ CARNA
Απόλλων Carna – Προμηθέας 0-2

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ CARNA
2016-17: Απόλλων Carna – Προμηθέας 53-67

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2021-22: Απόλλων Carna – Προμηθέας 59-71 (Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είχε 21 για τον Απόλλωνα Carna)».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Η Marca αποθεώνει τον Mεντιλίμπαρ

admin

Ραντεβού στο αεροδρόμιο με υποδοχή ηρώων μετά την πρόκριση στην Πόλη

admin

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να πάμε στον τελικό, θα τα δώσουμε όλα» (video)

admin