Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τσάτσι “λυτρωτής” για τη Μάιντζ

 

Η ομάδα του Μπο Σβένσον εξάντλησε κάθε περιθώριο της τύχης της και πήρε έναν σημαντικό βαθμό (1-1) στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Χέρτα Βερολίνου για την έβδομη αγωνιστική της Bundesliga.

Παρ’ όλο που οι πρωτευουσιάνοι έδειξαν ότι η ανοδική της πορεία θα συνεχιστεί, τελικά είδαν τη Μάιντζ να ισοφαρίζει στη τελευταία φάση του παιχνιδιού και να σώζει ένα πολύτιμο βαθμό. Η Χέρτα έμεινε για τρίτη αγωνιστική αήττητη και ανέβηκε στους 6 βαθμούς, έχοντας κερδίσει όμως μόνο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τουσάρ, που πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Εγιούκε και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ απέναντι στον Ζέντερ. Από εκεί και μετά ελάχιστα απειλήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, που κρατούσαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ. Η Μάιντζ όμως, ευτύχησε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση με τον Τσατσί να βρίσκει την μπάλα μπροστά του μετά από κόντρες και να νικάει τον Κρίστενσεν, λυτρώνοντας παράλληλα την ομάδα του.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με διάθεση να κυριαρχήσουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να ψάξουν άμεσες επιθέσεις από λάθη των αντιπάλων τους. Πρώτη απειλή στην ουσία υπήρξε στο 18′, με τον Ονισίβο από την άκρη της περιοχής να δοκιμάζει ένα άστοχο σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λουκεμπάκιο δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Σούνγιτς, όμως άργησε να φέρει μπροστά του την μπάλα για να εκτελέσει και ο Φερνάντες του έβαλε το στοπ.

Η Χέρτα πήρε σιγά σιγά τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 30′ πήρε και το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τουσάρ με μία εξαιρετική ατομική κίνηση στο χώρο, έλαβε την μπαλιά του Εγιούκε και εκτέλεσε ψύχραιμα απέναντι στον Ζέντερ για το 1-0. Ο Εγιούκε ήταν ο επόμενος που απείλησε την εστία του τερματοφύλακα της Μάιντζ στο 42′, με τον Ζέντερ να αντιδρά και να διώχνει εξαιρετικά.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι βγήκαν με επιθετική διάθεση στο γήπεδο, καθώς μόλις στο 47′ ο Λι πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα. Στο 50′, σκληρό μαρκάρισμα του Πλάτενχαρτ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, παρόλο που το VAR κάλεσε το διαιτητή για επανεξέταση της φάσης.

Άμεσα, η Χέρτα ισορρόπησε το παιχνίδι και κρατούσε μακριά από την περιοχή της τους παίκτες του Σβένσον, οι οποίοι δυσκολεύονταν να βρουν δημιουργία τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στην αναμέτρηση, μέχρι και το 81′. Ο Ίνγκβαρτσεν που είχε περάσει στο παιχνίδι βρέθηκε στην μικρή περιοχή από πάσα του Λι, όμως εκτέλεσε με “στραβοκλωτσιά” στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις ξανά ο Ίνγκβαρτσεν μετά από εκτέλεση κόρνερ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, για να φτάσουμε στο 90+4′.

Ο Τσάτσι είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από τις κόντρες στην περιοχή της Χέρτα και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κρίστενσεν, χαρίζοντας έναν σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.

Γκολ: Τσάτσι 90+4′ / Τουσάρ 30′

Κίτρινες: Κοχρ 41′, Μουστάφα 68′, Ονισίβο 74’/ Πλάτενχαρτ 48′, Λουκεμπάκιο 58′, Νταρντάι 65′, Μπόετους 66′, Κρίστενσεν 90+5′

Μάιντζ (Μπο Σβένσον): Ζέντερ, Μπελ (Μπαρκόκ 79′), Φερνάντες (Ντα Κόστα 59′), Λέιτς, Μάρτιν (Τσάτσι 55′), Κοχρ, Βίντμερ, Μπαρέιρο, Φουλγκίνι (Μουστάφα 46′, Ίνγκβαρτσεν 79′), Λι, Ονισίβο.

Χέρτα Βερολίνου (Σάντρο Σβαρτζ): Κρίστενσεν, Κένι, Ουρέμοβιτς, Κεμπφ (Νταρντάι 46′), Πλάτενχαρτ (Μίτελσταντ 55′), Τουσάρ, Σούνγιτς, Μπόετους (Ρίχτερ 73′), Εγιούκε (Πέκαρικ 83′), Λουκεμπάκιο (Νταρίντα 73′), Κάνγκα.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Χωρίς Σχίζα και Γουίλιαμς απέναντι στην ΑΕΚ

admin

Ισόπαλος ο ημιτελικός του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία

admin

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ (video)

admin