ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 16χρονος μαθητής που έχει κατασκευάσει τη «Νίκη», το πρώτο ελληνικό ρομπότ

Ένας 16χρονος μαθητής αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ελληνικό ρομπότ με το όνομα «Νίκη» με ένα σχέδιο εξερεύνησης της ηθικής στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο συνδυασμός ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αποτελεσματικές λύσεις σε πολλούς τομείς, με την βοήθεια πάντα του ελληνικού ρομπότ.

Περισσότερα για το ελληνικό ρομπότ «Νίκη» ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρος» ο Ανδριανός Μπότσιος, ιδρυτής της Green Team & Dynamic Innovation και κατασκευαστής του ρομπότ, τονίζοντας πως όλα ξεκίνησαν με την ομάδα της Green Team, προσπαθώντας να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσω της βιωσιμότητας και των καθαρών μορφών ενέργειας. Από εννιά χρονών, που ασχολείται ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής με τον προγραμματισμό, είχε κατανοήσει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα της βιώσιμης ενέργειας. Επίσης πρόσθεσε πως το μεγάλο εγχείρημα που έχει καταφέρει είναι να βάλει την τεχνητή νοημοσύνη μέσα και στα σχολεία της Ελλάδας. «Πρέπει η νέα γενιά να προσαρμόζεται μέσω της εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης στον τόσο μεταβαλλόμενο κόσμο, την τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να την μάθουμε να την χρησιμοποιούμε απλά, αλλά πρέπει να την μάθουμε πως να την χρησιμοποιούμε ηθικά», επισήμανε ο κ. Μπότσιος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΝεκτάριος Λυμούσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *