Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: 1-4 Σεπτεμβρίου το 1ο OPEN Πανελλήνιο πρωτάθλημα kite surf στο Δρέπανo

 

Για τέσσερις μέρες, από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί στο πανέμορφο Δρέπανο, το 1ο Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite.

Μετά τη διακοπή λόγω των συνθηκών του covid19, η διοργάνωση επιστρέφει φέτος με μία μεγάλη διαφορά καθώς το kite surfing πλέον εδώ και 2 χρόνια θεωρείται Ολυμπιακό άθλημα και θα συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
H διοργάνωση που συνδυάζει θέαμα, θάλασσα και διάφορες δράσεις αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες.

Οι αγώνες ξεκινούν αύριο με πάνω από 70 συμμετοχές από 10 και πλέον πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ στην Ολυμπιακή κλάση του Formula Kite θα υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές, με αθλητές από Βουλγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Τουρκία, Αυστραλία, Κίνα, μέχρι και την Αντίγκουα της Καραϊβικής! Οι διοργανωτές έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φίλους του αθλητισμού να δώσουν το «παρών».

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και τα side events. τα οποία απευθύνονται σε όλους, αθλητές, θεατές και επισκέπτες. Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξάγονται αγώνες επίδειξης, σεμινάρια για το Kite, μουσικό φεστιβάλ κάτω από μια μεγάλη τέντα που θα τοποθετηθεί στην παραλία, θα υπάρχει live από γνωστές μπάντες όπως οι Burger Project και γνωστούς DJs, καθώς και street food. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΚ: Στη διάθεση του κοινού το δεύτερο “σετ” εισιτηρίων

admin

Κόντρα στη Μίλαν για το… όνειρο ο Ολυμπιακός

admin

Με ράλι ο Τσιτσιπάς έσωσε την παρτίδα – Πρόκριση για τέταρτη φορά στα ημιτελικά του όπεν της Βαρκελώνης

admin