Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέρασαν… αγκαλιά Ντόρτμουντ και Σίτι

 

Οι Βεστφαλοί και η ομάδα του Μάντσεστερ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ και κατάφεραν να… πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των “16”, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.

Η Ντόρτμουντ, υποδέχθηκε στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ” την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τον Χάαλαντ που επιστρέφει ως αντίπαλος στη Βεστφαλία, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι “πολίτες” είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα κατοχύρωσαν και την πρώτη θέση, ενώ και η Ντόρτμουντ με αυτή την ισοπαλία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς στα μεταξύ της παιχνίδια με τη Σεβίλλη, έχει κερδίσει 4-1 στην Ισπανία, ενώ στη Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Οι Ανδαλουσιανοί, θα συνεχίσουν στο Europa League, καθώς νωρίτερα επικράτησαν με 3-0, κόντρα στην Κοπεγχάγη, ενώ στη Δανία το παιχνίδι είχε έρθει ισόπαλο χωρίς σκορ..

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Γερμανών. Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Αντεγέμι βρήκε λίγο χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ήταν αδύναμο και ο Ορτέγκα μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 36′ η Ντόρτμουντ είχε τη δεύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά ο Αντεγέμι έβγαλε τη σέντρα, αλλά το τελείωμα του Μουκόκο δεν ήταν “γεμάτο” και η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. Σε ένα… σπάνιο φαινόμενο, η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να βρει κάποια καλή στιγμή σε ολόκληρο το ημίχρονο. Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε, χωρίς οι δύο ομάδες να προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις και έτσι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια ισόπαλες, χωρίς σκορ.

 

Το δεύτερο 45λεπτο, ξεκίνησε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, να αποσύρει τον Χάαλαντ και να τον αντικαθιστά με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Η κατοχή παρέμενε σε αγγλικά πόδια, αλλά οι ποδοσφαιριστές της Σίτι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κόμπελ, καθώς η αμυντική λειτουργία των Βεστφαλών ήταν εξαιρετική. Στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μάχρεζ μπήκε στην περιοχή και ο Εμρέ Τσαν τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός, ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κόμπελ απέκρουσε. Ο Μάχρεζ, χάνει δεύτερο διαδοχικό πέναλτι, καθώς είχε αστοχήσει και στο πρώτο ημίχρονο της προηγούμενης αναμέτρησης, απέναντι στην Κοπεγχάγη. Στο 68′ ο Άλβαρες έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, όταν πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Κόμπελ απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Η στιγμή που ο Κόμπελ, αποκρούει εντυπωσιακά το πέναλτι του Μάχρεζ. (@ChampionsLeague / Twitter)

Με τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, προκειμένου κάποιος να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Στο 87ο λεπτό μάλιστα, ο Τέρζιτς πέρασε στο γήπεδο τον “δικό” μας Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος κατάφερε να καταγράψει μία ακόμη συμμετοχή στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς είχε αγωνιστεί και απέναντι στη Σεβίλλη την προηγούμενη αγωνιστική. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάτι άξιο αναφοράς και έτσι οι δύο ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση πρόωρα και αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ.

Κίτρινες: 88′ Χούμελς / 7′ Κανσέλο, 32′ Άλβαρες, 59′ Γκουντογκάν, Ακάντζι 72′

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ζούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Αντεγέμι (Μάλεν 73′), Μπέλιγχαμ, Τσαν, Ρέινα (Παπαδόπουλος 87′), Μπραντ, Μουκόκο (Μοντέστ 82′), Αζάρ (Βολφ 82′)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Κανσέλο (Ακάντζι 46′), Μάχρεζ (Πάλμερ 88′), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν (Γκρίλις 81′), Χάαλαντ (Σίλβα 46′), Άλβαρες

Αναλυτικά η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

  1. Μάντσεστερ Σίτι 11
  2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 8
  3. Σεβίλλη 5
  4. Κοπεγχάγη 2

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Απίστευτη ανατροπή του Ολυμπιακού. Έχανε με 13 πόντους από την Παρτίζαν, αλλά νίκησε με 74-69

admin

Μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας η “Μπάρτσα” | Μπαίνει στην δεκάδα η Εφές

admin

Σύνθημα νίκης και… ανατροπής με Γουίλιαμς-Γκος

admin
Translate »
×