Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέρασε το πρώτο τεστ!

 

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2:0 απέναντι στη Σερένγκ, μπροστά σε περίπου 50 φίλους της, πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Το σκορ άνοιξε ο Αραούχο, ενώ ο Μήτογλου διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με ένα ημίχρονο να είναι αρκετό για την “Ένωση”, η οποία στο δεύτερο μέρος προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές. Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Πάολο Φερνάντες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η “Ένωση” από τα πρώτα λεπτά έδειξε τη διάθεση να κάνει το γνωστό παιχνίδι της, πιέζοντας ασφυκτικά τους ποδοσφαιριστές της Σερένγκ. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή, με τον Λιβάι Γκαρσία να ξεπερνάει με πολύ ωραία ντρίμπλα τον αντίπαλο του και μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και πέρασε αρκετά άουτ. Στο 13′ η ανωτερότητα και το πρέσινγκ της ΑΕΚ, μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Φερνάντες σέντραρε από τα δεξιά και μετά την απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1:0. Στο 20′ η “Ένωση” διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Φερνάντες σέντραρε, ο Μουκουντί δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, το έκανε όμως ο Μήτογλου με δυνατό σουτ. Στο 22′ οι “κιτρινόμαυροι” άγγιξαν το τρίτο γκολ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως δεν του έκανε το “χατίρι” και σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και έχασε κάποιες ευκαιρίες ακόμα, προκειμένου να διευρύνει το σκορ, με τον Λιβάι στο 32′ και τον Σιντιμπέ στο 36′. Έτσι, οι “κιτρινόμαυροι”, αποχώρησαν για την ανάπαυλα με το σκορ 2:0 υπέρ τους, έχοντας πολύ καλή εικόνα, καθώς δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους, με την πρώτη παρουσία του Πάολο Φερνάντες να είναι εντυπωσιακή.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με την ΑΕΚ να απειλεί στο 49′, όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Σιντιμπέ έστρωσε στον Αραούχο, που πλάσαρε από διαγώνια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, η Σερένγκ κατάφερε να βρει την πρώτη της τελική ευκαιρία, όταν ο Κονσεϊσάο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 62′ και πάλι με φάουλ, του Βάγκνερ αυτή τη φορά η Σερένγκ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Στάνκοβιτς με μία εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Στο δεύτερο 45λεπτο η απόδοση της “Ένωσης” έπεσε, σε σχέση με το καταιγιστικό πρώτο μισό. Τα λεπτά κυλούσαν και η αναμέτρηση έδειχνε ότι είχε… σβήσει, καθώς ο ρυθμός έπεσε μετά τις πολλές μαζεμένες αλλαγές. Οι Βέλγοι είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την “κιτρινόμαυρη” εστία. Έτσι η ΑΕΚ επικράτησε με 2:0, με ένα ημίχρονο να είναι αρκετό και επιστρέφει τη Δευτέρα (5/12) πίσω στην Αθήνα.

ΓΚΟΛ: 13′ Αραούχο, 20′ Μήτογλου
ΔΟΚΑΡΙ: 22′ Μουκουντί

Σερένγκ (Σεμπάστιαν Λέγκρος): Γκάιλ, Σίλα, Οπαρέ, Εμπόου, Μαρσόνι, Εμβουέ, Κασμπάχ, Πόατι, Βάγκνερ, Μπερνιέρ, Ελισόρ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς), Ρότα (65′ Ραντόνια), Μουκουντί (46′ Τζαβέλλας (65′ Μουστακόπουλος)), Μήτογλου, Σιντιμπέ (65′ Παρράς), Γιόνσον (65′ Ντάικο), Μάνταλος, Φράνσον, Φερνάντες (65′ Κοσίδης), Αραούχο, Γκαρσία (46′ Φαν Βέερτ).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ζέσους:«Δεν φταίει ο εφησυχασμός για το τέλος του ρεκόρ νικών της Αλ-Χιλάλ»

admin

Οδεύει προς Νάπολι ο Ντέηβιντ

admin

Η Marca αποθεώνει τον Mεντιλίμπαρ

admin