ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέσιτς: «Το τουρνουά είναι σκληρό, είναι μια τεράστια απογοήτευση για εμάς»

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας μίλησε για τον αποκλεισμό των “πλάβι” από το φετινό Eurobasket, ενώ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται.

Η Σερβία πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θεωρούνταν μια ομάδα που θα μπει στη ζώνη των μεταλλίων ή και ότι θα καταφέρει να κατακτήσει τον πολύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι “πλάβι” αποκλείστηκαν στη φάση των “16” του Eurobasket γνωρίζοντας την ήττα από την Ιταλία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους, Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε για τον αποκλεισμό αυτόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Γινόμαστε μάρτυρες ότι η ποιότητα δε φτάνει, οι “μικρές” μπασκετικές χώρες προοδεύουν, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα φαβορί να κερδίσουν και υπήρξαν εκπλήξεις. Το σύστημα τουρνουά της διοργάνωσης είναι σκληρό και μας αρκούσε να έχουμε κάτι παραπάνω από 10 “κακά” λεπτά, ώστε όλη η προσπάθεια να μείνει χωρίς επιβράβευση. Είναι μια τεράστια απογοήτευση για εμάς και είμαστε όλοι ακόμα πολύ λυπημένοι. Έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης και της απογοήτευσης που προκαλέσαμε στους φιλάθλους μας».

«Θα τονίζω πάντα την ατμόσφαιρα, τη συντροφικότητα και τη συντροφικότητα που έχουν οικοδομήσει μεταξύ τους οι παίκτες τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κυρίως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το επισημαίνω παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με τραυματισμούς και ασθένειες και κάποιοι παίκτες δεν έχουν ταξιδέψει καν στο EuroBasket. Το τουρνουά έχασαν οι Μπιέλιτσα, Αβράμοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, οι οποίοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν. Μιλουτίνοφ και Μαρίνκοβιτς δεν έπαιξαν σε αρκετά παιχνίδια λόγω ασθένειας και ο Νέντοβιτς τελείωσε πρόωρα τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, παρ’ όλες τις δυσκολίες, η ομάδα μεγάλωνε από παιχνίδι σε παιχνίδι, έδειξε χαρακτήρα, σταθερότητα. Είμαι περήφανος και ήταν μεγάλη μου χαρά που συμμετείχα μαζί τους σε αυτή τη διαδικασία. Μαζί, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, το μπάσκετ και την μπασκετική μας κουλτούρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Συμφώνησα και αποδέχτηκα την πρόσκληση ως πρόκληση για να βοηθήσω όχι μόνο την επιτυχία της εθνικής ομάδας, αλλά τη συνολική βελτίωση της φήμης του μπάσκετ μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που με επικρίνουν και με προσβάλλουν. Αυτό συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια του EuroBasket του 2001 στην Κωνσταντινούπολη, και μετά στην Ινδιανάπολη του 2002. Τίποτα καινούργιο δεν συνέβη εδώ και τώρα, ενώ νικούσαμε στην Πράγα και μετά από αυτό στο Βερολίνο. Όλα αυτά δεν με αφορούν προσωπικά γιατί ξέρω από πού προέρχονται και ποια είναι τα κίνητρα. Αυτές οι επικρίσεις, οι υποτιμήσεις, οι προσβολές μιλούν περισσότερο γι’ αυτά. Και ως προπονητής στάθηκα πάντα μπροστά στους παίκτες και την ομάδα μου. Μαζί με τους συναδέλφους μου, στέκομαι σταθερά πίσω από τις αποφάσεις μου, τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό. Να σβήσω ό,τι έγινε και επιτεύχθηκε, και αυτό λόγω των τελευταίων 10 λεπτών στον αγώνα με την Ιταλία; Δε θα το επιτρέψω. Θέλω να επισημάνω δύο μεγάλες νίκες κόντρα σε Ελλάδα και Τουρκία σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τις πιθανότητές μας να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τις αρχές μου, τις μεθόδους επιλογής, την επιλογή παικτών και τους συνεργάτες μου. Θα αναλύω και θα είμαι πάντα έτοιμος να δεχτώ διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, αλλά θα παραμείνω πιστός σε ανθρώπους που στόχο έχουν μόνο το μπάσκετ».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Χωρίς Σχίζα και Γουίλιαμς απέναντι στην ΑΕΚ

admin

Ισόπαλος ο ημιτελικός του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία

admin

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ (video)

admin