Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Πέταξε” στα ημιτελικά η ΑΕΚ και περιμένει το… ντέρμπι!

 

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε και εκτός έδρας του Πανσερραϊκού, αυτή τη φορά με 3:1, με τον Μάνταλο να πετυχαίνει δύο τέρματα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρει το νικητή του Άρης-Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το προβάδισμα από την πρώτη αναμέτρηση. 

Η ΑΕΚ βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 3:1 στην έδρα του Πανσερραϊκού, ζευγάρωσε τις νίκες της απέναντι στους Σερραίους και περιμένει πλέον το νικητή του Άρη-Ολυμπιακός, που αγωνίζονται αυτή την ώρα, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 1:0.

Η “Ένωση” κυριάρχισε στο πρώτο μέρος που πήρε και το προβάδισμα με τον Μάνταλο, ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Μάνταλος έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ, δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαχαίρας στο 80′ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα. Για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια, η ομάδα του Αλμέιδα βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας πάρει την πρόκριση για το τελικό στις 5 από τις προηγούμενες 6 φορές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση, που ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρησης, λόγω προβλήματος στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών, είχε την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε αρχικά στο 7′ με απευθείας φάουλ του Φερνάντες, με τον ίδιο ένα λεπτό αργότερα να κάνει εκπληκτική ενέργεια και τον Κάτσικα να προχωράει σε εκπληκτική επέμβαση, όπως και στο σουτ του Τσούμπερ, μετά την εκτέλεση του κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια, για να βρει η ΑΕΚ το γκολ στο 21′. Ο Τσούμπερ ξεκίνησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τους πάντες, έφτασε μέχρι τη τελική γραμμή και γύρισε στη μικρή περιοχή, για να σκοράρει εξ’ επαφής ο Μάνταλος. Η “Ένωση” συνέχιζε την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκατσίνοβιτς να απειλεί με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29′. Ο Πανσερραϊκός έκανε την εμφάνισή του επιθετικά στο 39′ με το σουτ του Κολομπίνο από μακρινή απόσταση, που δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς και ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και άμεσα ισοφάρισε. Στο 49′ και μετά από τρομερή ενέργεια του Κολομπίνο στον άξονα, ο Σαίντ από τα δεξιά σέντραρε με το αριστερό και ο Κατσαντώνης με κοντινή προσπάθεια έκανε το 1:1. Το σκορ όμως δεν έμεινε πολύ έτσι, καθώς στην επόμενη φάση η ΑΕΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, σέντρα του Σιντιμπέ και κεφαλιά του, αμαρκάριστου, Μάνταλου από το ύψος του πέναλτι. Ο ρυθμός έπεσε από κάποιες μαζεμένες αλλαγές των προπονητών, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να έρχεται εκ νέου στο 70, με τον καρφωτή κεφαλιά του Κοσίδη, να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κάτσικας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, που ήταν εκ των κορυφαίων του Πανσερραϊκού, απέκρουσε τέσσερα λεπτά αργότερα και την κοντινή προσπάθεια του Αραούχο, με γρήγορη έξοδο. Στο 80′ ο Μαχαίρας, πέτυχε και τρίτο γκολ για την ΑΕΚ, αφού υποδέχθηκε σωστά την μπάλα και έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, που δεν άφησε κανένα περιθώρο αντίδρασης στον Κάτσικα. Στο 88′ λίγο έλειψε η “Ένωση” να πετύχει και τέταρτο γκολ, με σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, στη τελευταία σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης.

ΓΚΟΛ: 49′ Κατσαντώνης / 21′ Μάνταλος, 51′ Μάνταλος, 80′ Μαχαίρας
ΔΟΚΑΡΙ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: / 43′ Μάνταλος
ΚΟΚΚΙΝΗ:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Στάικος (61′ Θυμιάνης), Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός (81′ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαίντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Μάνταλος, Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΟ: «Η απόφαση σήμερα αναφέρει τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο, αν δεν βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό»

admin

Προολυμπιακό Τουρνουά: Αντίστροφη μέτρηση για τα εισιτήρια με μεγάλη προσφορά!

admin

Συνάντηση Ντέκο με τη μάνατζερ του Χάαλαντ για το 2025!

admin
Translate »
×