Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πήραν το ντέρμπι οι Ζάιον-ισμενοι Πέλικανς

 

Οι Νιου Όρλεαν Πέλικανς επικράτησαν με 129-124 των Φίνιξ Σανς, σε ένα κυριολεκτικά κλειστό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, με το next big thing τους να “οργιάζει” για ένα ακόμη παιχνίδι.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, οι Νιου Όρλεαν Πέλικανς επικράτησαν των Φίνιξ Σανς με 129-124 και ανέβηκαν στο 18-8 και στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας. Στο 16-11 και στη τέταρτη θέση έμειναν οι ηττημένοι. Ο αγώνας ξεκίνησε ως πραγματικό ντέρμπι, με σκορ εκατέρωθεν από τις δύο ομάδες, με το Φίνιξ να ξεφεύγει για 6 πόντους στο 7′ και για 7 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (29-36). Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά και έφτασαν να προηγηθούν μάλιστα, με τον Ζάιον να είναι εξαιρετικός. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση της παρέας του Κρις Πολ, οι οποίοι με επτά συνεχόμενους αναπάντητους πόντους, πήραν εκ νέου το προβάδισμα και διατήρησαν βραχεία κεφαλή στο ημίχρονο (57-58).

Στην επανάληψη οι Πέλικανς μπήκαν εκπληκτικά στο παιχνίδι και με τον Γουίλιαμσον να κάνει πράγματα και θαύματα, έφτασαν να προηγούνται και με 15 πόντους, με ένα μίνι ξέσπασμα των Σανς, να μείωνει στους 5, στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου, όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν 41 πόντους (98-93). Η τελευταία περίοδος ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο από τα μέσα της και μετά, με τους Σανς να πυροβολούν από τα 7,25 και τους Πέλικανς να απαντούν με κοντινές προσπάθειες. Ο Κρις Πολ όμως με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν αυτός, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Σανς πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Κρεγκ (119-120), όμως από εκεί και μετά ξεκίνησε ένα τρομερό σερί 10-0 των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν και τις αποβολές των Έιτον και Πολ και πήραν δεύτερη σερί νίκη, έναντι του Φίνιξ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ζάιον Γουίλιαμσον με 35 πόντους και 7 ριμπάουντ, από κοντά και ο Σι-Τζέι ΜακΚόλουμ, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 29 πόντους και 6 ασίστ. Για τους ηττημένους, εν τη απουσία του Μπούκερ, ξεχώρισε ο Μίκαλ Μπρίτζες με 27 πόντους, με τον Έιτον να κάνει ένα ακόμη double-double με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί, για να γλιτώσει η ομάδα τους την ήττα.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-36, 57-58, 98-93, 117-117, παρ. 129-124//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

KAE Παναθηναϊκός: «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν για την απώλεια του πατέρα του»

admin

Ο Ρονάλντο εισπράττει 10 εκατομμύρια ευρώ από την Γιουβέντους

admin

Έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες απαραβίαστες εστίες ο Νόιερ

admin