Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πήρε το θρίλερ το Αμβούργο στην παράταση | Μεγάλο “διπλό” για την Γκραν Κανάρια

 

Με σπουδαίες αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική των ομίλων του EuroCup. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο “έξτρα πεντάλεπτο”, οι “Πύργοι” του Αμβούργου επιβλήθηκαν στην έδρα τους κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ άνετες νίκες πανηγύρισαν Παρί και Μπούντουτσνοστ. 

Στο παιχνίδι που άνοιξε την “αυλαία” του σημερινού (07/12) προγράμματος της 7ης “στροφής” του EuroCup, η Λιετκαμπέλις επικράτησε με 79-70 επί της Μπρέσια. Με αυτή τη νίκη, οι Λιθουανοί ανέβηκαν στο 4-3, ενώ η ιταλική ομάδα υποχώρησε στο 2-5. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μόρις με 13 πόντους και 5 ασίστ.

Στη συνέχεια και σε ένα σπουδαίο παιχνίδι στην Τουρκία, η Τουρκ Τέλεκομ γνώρισε την ήττα με 88-81 από την Γκραν Κανάρια, η οποία ανέβηκε στο 5-2 και έφτασε τους Τούρκους στην κορυφή του δεύτερου ομίλου. Κορυφαίος για τους Ισπανούς ήταν ο Μπενίτε με 21 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Τέιλορ, ο οποίος “σταμάτησε” στους 28 πόντους.

Επιβλητική ήταν στην έδρα της η Κλουζ, η οποία επικράτησε άνετα επί της Μπανταλόνα με 98-82. Με αυτή τη νίκη, οι Ρουμάνοι ανέβηκαν στο 3-4, σε αντίθεση με τους Ισπανούς που έπεσαν στο 4-3. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λεονάρντο Μέιντλ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας στο double-double. Στον αντίποδα, διακρίθηκε για τους φιλοξενούμενους ο Ρίμπας με 20 πόντους.

Άνετη νίκη πανηγύρισε και η Μπούντουτσνοστ, η οποία επιβλήθηκε με 73-58 επί της Τρέντο και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου μαζί με Γκραν Κανάρια, την Τουρκ Τέλεκομ και την Παρί με ρεκόρ 5-2, ενώ οι Ιταλοί έπεσαν στο 1-6 και έχουν από “κάτω τους” μόνο την Σλασκ Βρότσλαβ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μάρκο Κουρίτζα με 20 πόντους, ενώ σημαντική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Άλφα Κάμπα με 7 πόντους και 16 ριμπάουντ. Για την Τρέντο ξεχώρισε ο Άτκινς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στο ματς που… τράβηξε τα βλέμματα, το Αμβούργο επικράτησε στην παράταση επί της Χάποελ Τελ Αβίβ με 98-91, ανεβαίνοντας έτσι στο 3-4, τη στιγμή που οι Ισραηλίτες υποχώρησαν στο ίδιο ρεκόρ. Για τους νικητές ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Γιοέλι Σίλντς με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ για τη Χάποελ διακρίθηκε ο Τομέρ Γίνατ που έφτασε στο double-double επίσης με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τέλος, στο ματς με το οποίο “έπεσε η αυλαία” της 7ης αγωνιστικής του EuroCup, η Σλασκ Βρότσλαβ δεν κατάφερε ούτσε σήμερα να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, γνωρίζοντας την ήττα με 77-69 από την Παρί στην Πολωνία. Με αυτή τη νίκη, οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 5-2 και την κορυφή του ομίλου τους, ενώ οι Πολωνοί έμειναν χωρίς νίκη στα 7 ματς που έχουν δώσει. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κάιλ Άλμαν με 26 πόντους και 6 ασίστ, ενώ double-double σημείωσε ο πρώην “ερυθρόλευκος” Αξέλ Τουπάν με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ράμλιακ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παρών ο Καρούσο στον τελικό των Play In

admin

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των playoffs της Euroleague

admin

Η Γρανάδα… επιβίωσε στη χώρα των Βάσκων

admin