Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαιοβιβλιοπωλείο Αστέγων: Ο Λ. Κουρσούμης μας διδάσκει πώς το σκοτάδι γίνεται φως αν το θες και το παλεύεις

Στην οδό Γραβιάς 9-11, κοντά στη πλατεία Κάνιγγος, στην Αθήνα, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων υπό την ονομασία «Ανέστιος». Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Κουρσούμη, η ιδέα ξεκίνησε από τρεις φίλους,  απλά και μόνο με την σκέψη να βγάζουν ένα μεροκάματο. Από τα χέρια του κ. Κουρσούμη πέρασαν χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, εκείνο όμως που τον εντυπωσίασε περισσότερο είναι ένα πολύ παλιό σύγγραμμα του Άγγελου Σικελιανού.

Όπως είπε ο κ. Κουρσούμης, οι τρεις τους ξεκίνησαν από το μηδέν και, περνώντας πολλές δυσκολίες, έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν ένα παλαιοβιβλιοπωλείο, το οποίο στεγάζει χιλιάδες βιβλία. Επόμενος στόχος, τόνισε, είναι να βρεθεί ένας αποθηκευτικός χώρος για να στεγάσει τις δράσεις του παλαιοβιβλιοπωλείου, με την καταγραφή ενός αριθμού περίπου 80.000 τόμων βιβλίων, τη δημιουργία ενός e-shop και τη διαφύλαξη όλων των βιβλίων που στέλνονται από όλη την Ελλάδα.

Τον κ. Κουρσούμη οδήγησε στην αστεγία μία αναποδιά της ζωής. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έσκυψε το κεφάλι…Τόλμησε να ονειρευτεί ένα παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων και τώρα δίνει δουλειά και αξιοπρέπεια και σε άλλους.

Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου προσβάσιμου σε όλους και η συντήρηση των βιβλίων που έχουν εκτυπωθεί πριν από 200 χρόνια. Είναι ένας τρόπος ώστε όλες οι συλλογές βιβλίων να καταφέρουν να δώσουν δουλειά και σε άλλους αστέγους, επισημαίνει ο κ. Κουρσούμης.

 

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Σπάνια πλάνα της χρυσής πεταλούδας Kaiser-i-Hind καταγράφηκαν στην Κίνα

admin

Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

admin

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου της Σχολής Καλών Τεχνών

admin