Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός με… φόρα, “παρέσυρε” και τον ΠΑΟΚ

 

Μετά το 2Χ2 στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague, οι “πράσινοι” συνέχισαν τα νικηφόρα αποτελέσματα και στην Basket League, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 87-64 στο ΟΑΚΑ.

Έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ντουέιν Μπείκον, στο εγχώριο ντεμπούτο του, οι “πράσινοι” πέτυχαν την πέμπτη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα. Πλέον, έχουν ρεκόρ 5-1 και βρίσκονται πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Βέβαια, οι δύο “αιώνιοι” αναμένεται να κοντραριστούν την επόμενη αγωνιστική στο “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας” την επόμενη Δευτέρα (5/12, 19:30, ΕΡΤ3). Για τον ΠΑΟΚ, η εν λόγω ήττα ήταν η τρίτη για φέτος, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ρεκόρ 4-3.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν αρκετά ικανοποιητικά στα πρώτα λεπτά, μένοντας κοντά στο σκορ. Ο Φράνκε ήταν ο μοναδικός που ξεχώριζε από τους παίκτες του Λυκογιάννη, βάζοντας 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (16-16). Η συνέχεια ήταν αρκετά διαφορετική, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα επιθετικό… ξέσπασμα. Ο Ντούειν Μπέικον πήρε την “μπαγκέτα” στην επίθεση και με ένα σερί 15-1, η διαφορά “εκτοξεύτηκε στους 14 (31-17). Οι “ασπρόμαυροι” επιχείρησαν να μειώσουν εκ νέου και παρότι σε πρώτη φάση το κατάφεραν με το -7 (31-24), εν τέλει το ματς έφυγε από τα… χέρια τους. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια στο +16 (44-28).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους “πράσινους” να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο της διαφορά. Ο Μπέικον συνέχισε να κάνει… ότι θέλει στην επίθεση, ενώ επίσης ξεχώρισαν οι Λι και Γκουντάιτς. Ο ΠΑΟΚ έμεινε αρκετά πίσω, με τη διαφορά να φτάνει έως και του 37 πόντους (78-41). Στη συνέχεια, Ντέγιαν Ράντονιτς έδωσε αρκετό χρόνο σε παίκτες όπως ο Λευτέρης Μαντζούκας και ο Νίκος Χουγκάζ, ανοίγοντας σημαντικά το ροτέισον. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87-63.

Ο MVP

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 21 πόντους (9/14 σουτ) έχοντας επίσης 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 20 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.//

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Συλαϊδόπουλος: «Όσοι είναι Ολυμπιακοί είναι περήφανοι»

admin

Στον τελικό του Οέιρας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

admin

Ολοταχώς για sold out το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

admin