Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Πανικός για ένα κομμάτι: Το θρυλικό γαλακτομπούρεκο της παλιάς Αθήνας επέστρεψε

Γαλακτομπούρεκο: Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας και όχι μόνο χρόνων. Κάθε Κυριακή είναι ευκαιρία για οικογενειακές στιγμές ή συναντήσεις με φίλους και η μητέρα μου συνήθιζε πάντα να έχει αγοράσει γλυκό για το μεσημεριανό τραπέζι.

Το γαλακτομπούρεκο ήταν το αγαπημένο μου σιροπιαστό και αν και υπάρχει σε όλους τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς, ένα είναι το γαλακτομπούρεκο που δεν μπορεί κανένας να αντισταθεί.

Γαλακτομπούρεκο: Η μαγική συνταγή του “Κούτρα”

Μπορεί η αγορά της Νέας Σμύρνης να θεωρείται μία από τις πιο «δυνατές» της Αθήνας ολόκληρης, τους τελευταίους μήνες, όμως, είχε σημειώσει μία σημαντική απώλεια: αυτή του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Κούτρας» που επί δεκαετίες αποτελούσε σήμα κατατεθέν της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το θρυλικό στέκι των Νεοσμυρνιωτών είχε κατεβάσει ρολά για μήνες, απογοητεύοντας τους φανατικούς θαμώνες του που έσπευδαν κάθε πρωί για το παραδοσιακό ελληνικό καφεδάκι τους και τα θεσπέσια σιροπιαστά.

Τα καλά νέα, είναι πως εδώ και μερικές εβδομάδες η οικογενειακή επιχείρηση επέστρεψε δυναμικά, παραμένοντας… οικογενειακή υπόθεση!

Φουλ σιρόπι, κρέμα-όνειρο, τιμή άλλης εποχής: Το θρυλικό γαλακτομπούρεκο

Κόντρα σε ό,τι υπέθεσαν πολλοί, το μαγαζί ούτε άλλαξε χέρια, ούτε αποφασίστηκε να «εκσυγχρονιστεί» ακολουθώντας τακτικές καταστημάτων μαζικής παραγωγής προϊόντων. Κάθε άλλο.

Η οικογένεια μένει πιστή στο κοινό της, ανανεώνοντας μεν τον χώρο χωρίς όμως να στερήσει από το ζαχαροπλαστείο-ορόσημο της Νέας Σμύρνης αυτό που οι πελάτες αγάπησαν τόσα χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τις ακόμα παραδοσιακότερες γεύσεις του. Ο «Κούτρας» μοιάζει να επιμένει στην ποιότητα που τον καθιέρωσε ως το «καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας», τολμώντας ωστόσο να πάει κόντρα στις αυξήσεις και να διατηρήσει τον τιμοκατάλογό του σε επίπεδα περασμένων ετών. Κι αυτό, θεωρώντας πως είναι σημαντικό να προστατεύσει την επί χρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Και μαντέψτε! To πέτυχε.

Μπορεί το εκ νέου άνοιγμα του «Κούτρα» να μετρά λίγες μόλις εβδομάδες, το μαγαζί όμως κατάφερε να δουλεύει σα να μην πέρασε μια μέρα. Και όχι άδικα, σαφώς, αν σκεφτούμε τι σερβίρει. Το γαλακτομπούρεκο με την πλούσια κρέμα με essence πορτοκαλιού και το τραγανό, σιροπιαστό του φύλλο με την κανέλλα έχει -όπως είναι λογικό- την τιμητική το, με την τιμή του να μην ξεπερνά τα 14€ το ταψάκι. Προς έκπληξή μας, τόσα είδαμε πως μας κόστισε το «δυνατό χαρτί» του Κούτρα, που σπεύσαμε να απολαύσουμε από τους πρώτους. Μην απορήσεις αν το βρεις ζεστό-ζεστό, μιας και τα σιροπιαστά βγαίνουν συνεχώς από τον φούρνο και πωλούνται ολόφρεσκα, με εσένα να καταλήγεις να τα τρως… από το ταψί, καθώς είναι αδύνατο να κόψεις κομμάτι χωρίς να το διαλύσεις στη σπάτουλα.

Η αλήθεια είναι, βλέπεις, πως μπορεί το εν λόγω ζαχαροπλαστείο να φημίζεται για το γαλακτομπούρεκό του, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος να επισκεφτείς την επιχείρηση. Ολόφρεσκα ταψάκια (πωλούνται και σε ατομικές μερίδες, αξίζει να σημειωθεί) με μπακλαβά, ραβανί, σαραγλί και κανταΐφι περιμένουν να σε ξετρελάνουν, μαζί φυσικά με το παραδοσιακό παγωτό παραγωγής Κούτρα σε γεύσεις… παλιάς Αθήνας.

Γαλακτομπούρεκο: Το στέκι της Νέας Σμύρνης που επέστρεψε

Μην περιμένεις, βέβαια, παγωτό εμπορίου, αλλά με παχύρευστη, έντονης γεύσης κρέμα, σε γεύσεις βανίλια, σοκολάτα και καϊμάκι.

Αυτό το τελευταίο δε, θα σε γυρίσει πίσω πολλές δεκαετίες, μιας και μόνο αν ανήκεις στους τυχερούς που πρόλαβαν τα παγωτά των ‘80s μπορείς να αντιληφθείς περί τίνος πρόκειται.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης οικογενειακής επιχείρησης, τα λόγια περισσεύουν. Εκεί, μιλάνε μόνο η γεύση, η ποιότητα και η ευγένεια των ιδιοκτητών που σίγουρα δεν θα σε αφήσουν να φύγεις παραπονεμένος. Αν, λοιπόν, ο δρόμος σε βγάλει στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, κάνε μία στάση στον αριθμό 165 και δώσε ραντεβού με το θρυλικό γαλακτομπούρεκο της παλιάς Αθήνας που θα έχεις να θυμάσαι.

πηγή : fanpage

The post Πανικός για ένα κομμάτι: Το θρυλικό γαλακτομπούρεκο της παλιάς Αθήνας επέστρεψε appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Τίνα Θεοδώρου

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα

admin

Η επιστήμη μίλησε: Το μπαχαρικό που «καίει» το λίπος της κοιλιάς

admin

Οι 11 τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι σας

admin