Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρ’ ολίγον αυτοκτονία αλλά έσωσε την παρτίδα ο Προμηθέας

 

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε με 81-77 του Αμβούργου και ανέβηκε στην πρώτη θέση του δεύτερου γκρουπ με ρεκόρ 3-1, παρόλο που κινδύνεψε να χάσει δικό της παιχνίδι.

Ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε με 81-77 του Αμβούργου για τη τέταρτη αγωνιστική του Eurocup. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προηγούταν σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, πήγε στα αποδυτήρια με το +9, όμως η καταστροφική τρίτη περίοδος, έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Γερμανούς. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις βολές του Γιανγκ στο τελευταίο λεπτό και το κλέψιμο του Τσαϊρέλη, να κλειδώνουν τη νίκη για τους Πατρινούς, που τους ανέβασαν στο 3-1 και στην πρώτη θέση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Κόντι, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Γιανγκ με 23 πόντους και ο Σίμπσον με 10. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο ΜακΚόλουμ με 15 πόντους και 7 λάθη, με άξιο συμπαραστάτη τον Τσάιλντς, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με double-double, έχοντας 17 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά άστοχες στα πρώτα δύο λεπτά, με το σκορ να είναι στο 5-2, υπέρ των Πατρινών. Το Αμβούργο έσφιξε ακόμη περισσότερο την άμυνά του, και έτρεξε στα επόμενα τρία λεπτά επιμέρους σκορ 9-0, που οδήγησε στο time-out του Γιατρά (5-11 στο 5′), με τον Γιόελι να βρίσκει έξι γρήγορους πόντους. Οι παίκτες του Προμηθέα αντέδρασαν, με τον Κόντι να βρίσκει τους πρώτους του πόντους και τον Γιανγκ να ανεβάζει ταχύτητα (12-13 στο 8′), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-17, μετά από “ξέσπασμα” των γηπεδούχων.

Στη δεύτερη περίοδο, το Αμβούργο ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 με τον ΜακΚόλουμ, με τους Κόντι και Γιανγκ να ξελασπώνουν επιθετικά τον Προμηθέα (30-24 στο 13′). Οι δύο ομάδες σκόραραν σε αμφότερες επιθέσεις, με τους γηπεδούχους να φτάνουν για πρώτη φορά στο +7 (36-29 στο 15′). Με τον Γιόελι να είναι σε εξαιρετική μέρα (6/7 δίποντα σε εκείνο το σημείο) και τον Μάισνερ να βρίσκει σκορ από την περιφέρεια, οι Γερμανοί μείωσαν στους τρεις πόντους (39-36 στο 17′). Το ημίχρονο έκλεισε με τον Προμηθέα να προηγείται με 9 πόντους (45-36), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Στην επανάληψη το Αμβούργο μπήκε αποφασισμένο να μειώσει τη διαφορά, τη στιγμή που οι παίκτες του Γιατρά, ξεκίνησαν αρκετά νοχελικά. Οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν και έτρεξαν σε 2′ λεπτά ένα επιμέρους 7-0 (45-43 στο 22′). Άμεσα ήρθε το time-out από τον Έλληνα τεχνικό, για να επαναφέρει τη διαφορά εκ νέου στο +7 ο Προμηθέας (50-43 στο 24′). Οι Γιανγκ και ΜακΚόλουμ ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο για τα επόμενα λεπτά από τις δύο ομάδες, με τον Προμηθέα να ξεφεύγει εκ νέου στους 9, αλλά με ένα 8-0 του Αμβούργου να επανέρχεται ξανά η διαφορά στον πόντο (59-58 στο 28′), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 61-60.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό. Το Αμβούργο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Προμηθέα στα πρώτα λεπτά και πέρασε μπροστά στο σκορ (63-64 στο 33′). Στα επόμενα δύο λεπτά οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις τέσσερις πόντους, με τον Γιόελι να βρίσκει ξανά σκορ για το 67-68 στο 37′. Με τρίποντο του Γκίκα ο Προμηθέας πέρασε ξανά μπροστά. Τα τελευταία τρία λεπτά ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ και τον Προμηθέα να παίρνει μια σημαντική νίκη με 81-77.

MVP

Ο Τζορτζ Κόντι έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ο φόργουορντ του Προμηθέα τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας παράλληλα 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-36, 61-60, 81-77.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει και επίσημα τις πύλες του

admin

Μπεσίκτας: Επαφές με τον Πεπ Λίντερς

admin

Ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη για να… χαλάσει το ισπανικό «πάρτι»

admin