ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη συνεδρίαση μετά τον «ανασχηματισμό», οι αιχμές από Δούκα και οι δημοσκοπήσεις
Σε κλίμα δυναμικής επανεκκίνησης συνεδριάζει για πρώτη φορά, σήμερα το απόγευμα, το Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να περιγράψει τις προτεραιότητες της «επόμενης μέρας», με φόντο το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της αντιπολίτευσης.
Στο πολιτικό «στρατηγείο» συμμετέχουν επίσης άλλα στελέχη που θεωρούνται «σύμμαχοι» του κ. Ανδρουλάκη: ο Νίκος Χριστοδουλάκης που ανέλαβε να συντάξει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές του 2023 και είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου του κόμματος, η Μιλένα Αποστολάκη που έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από το κάδρο των υποψήφιων αρχηγών το περασμένο καλοκαίρι και αναλαμβάνει «σκιώδης υπουργός» για τα θέματα τραπεζών και ιδιωτικού χρέους, ο μέχρι χθες εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας, η Μυρτώ Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη που ήταν υποψήφια ευρρωβουλευτής, η Κατερίνα Σολωμού που ήταν εκ νέου υποψήφια στην Αχαία και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Όπως στη σημερινή συνεδρίαση, έτσι και στις επόμενες θα καλούνται ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Τσουκαλάς και η αναπληρώτρια, Όλγα Μαρκογιαννάκη, ο συντονιστής της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρης Καρχιμάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Μάντζος.
Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι ο κ. Δούκας με το σχόλιό του έριξε τα πρώτα «καρφιά» για τις συνολικές επιλογές Ανδρουλάκη, θέλοντας να επισημάνει μεταξύ άλλων ότι με τη νέα διάταξη των κοινοβουλευτικών δυνάμεων αναβαθμίστηκαν μόνο οι υποστηρικτές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι η Ευαγγελία Λιακούλη που στήριξε τον Χάρη Δούκα παρέδωσε τη σκυτάλη της Γραμματείας της ΚΟ στον ανδρουλακικό Δημήτρη Μπιάγκη και ο αναπληρωτής της Απόστολος Πάνας στον Γιάννη Τσίμαρη που επίσης στήριξε τη σημερινή ηγεσία στις εσωκομματικές εκλογές. Έμπειρα στελέχη εκτιμούν άλλωστε ότι τα «καρφιά» Δούκα προς τον κ. Ανδρουλάκη στόχο έχουν την συσπείρωση των δυνάμεών του εν’ όψει και του Συνεδρίου του κόμματος, όπου θα εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν πρόκειται κατά τη σημερινή συνεδρίαση να σηκώσει τους τόνους- αντιθέτως θέλει να δείξει ότι εστιάζει στο έργο του στην Αθήνα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψή του για το πως πρέπει να είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα.
The post ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη συνεδρίαση μετά τον «ανασχηματισμό», οι αιχμές από Δούκα και οι δημοσκοπήσεις appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com KalimeraEllada