Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παταβούκας: «Θετικό δείγμα η Εθνική, ευλογία ο συμπαίκτης Γιάννης» (audio)

 

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας σχολίασε τη φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας με 86-70 (9/8), στο κατάμεστο “Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ και τόνισε πως η παρουσία του “Greek Freak” μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει Eurobasket και προκριματικών Παγκοσμίου.

Ο Κώστας Παταβούκας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Η Λαίδη και ο Αλήτης” με την Ευανθία Ξυνού και τον Μπάμπη Πλάγο.

Για το αγωνιστικό κομμάτι, σχολίασε: «Είναι σε πολύ καλό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή παρόλο που δεν είναι έτοιμη, λόγω εποχής αλλά και απουσίας των Σλούκα–Παπαγιάννη. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό και το κλίμα πάρα πολύ καλό και αυτό φάνηκε από το πάθος όλων των παικτών. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα, μεγάλη εμπειρία που οδηγούν σε άψογο επαγγελματισμό, κάνοντας το έργο του προπονητή πιο εύκολο στο οργανωτικό κομμάτι».

Για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής, Δημήτρη Ιτούδη, πρόσθεσε: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, έχει ιδέες και φυσικά δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είδαμε πολλές φορές να δοκιμάζει διάφορα σχήματα, κάνοντας πειράματα τα οποία στην πορεία θα είναι πολύ χρήσιμα. Μια ομάδα για να έχει υψηλούς στόχους ξεκινά από την άμυνα. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, η “σταθερά” για μια καλή ομάδα».

Τέλος, για το αστέρι της “επίσημης αγαπημένης”, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, τόνισε: «Η παρουσία του Γιάννη στην ομάδα δεν επηρεάζει κανέναν παίκτη αρνητικά, αντιθέτως νιώθουν ευλογία που τον έχουν συμπαίκτη. Έχει βραβευτεί δύο φορές ως MVP του ΝΒΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα με το Μιλγουόκι. Μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, δυνάμωσε με όσα βίωσε και αυτό που θα πρέπει να διαχειριστεί είναι το συναίσθημα και το μεγάλο του πάθος για την Ελλάδα».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή, “Η Λαίδη και ο Αλήτης”:

ΠΑΤΑΒΟΥΚΑΣ-10-08-22


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

H επινίκια καλημέρα του Παναθηναϊκού (video)

admin

Η Stark arena στα χρώματα του Περιστερίου (video)

admin

Συνεχίζουν στη Μαδρίτη Σβιάτεκ και Γκοφ

admin