ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πενηντάφυλλη βασιλόπιτα Λέσβου: Το παραδοσιακό έδεσμα των Χριστουγέννων

Η πενηντάφυλλη βασιλόπιτα της Λέσβου, είναι ένα από τα κύρια εορταστικά εδέσματα του νησιού, την περίοδο των Χριστουγέννων. Απαιτεί 5 με 6 ώρες ψησίματος και συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό.

Για την συνταγή χρειάζονται τέσσερα μεγάλα ποτήρια νερού, περίπου δύο κιλά και 800 γραμμάρια αλεύρι, ένα κιλό ζάχαρη, πολύ λίγο αλάτι, 1,5 κιλό ξερή μυζήθρα, τριμμένη στο πολύ ψιλό του τρίφτη, αβγό και σουσάμι για το γαρνίρισμα, ενώ τα κυριότερα συστατικά είναι η υπομονή και… πολλή αγάπη!

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *