Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλανόδιοι μικροπωλητές: Οι αγωνιστές της ζωής που οι γιορτές τους βρίσκουν στους δρόμους για το μεροκάματο

Πλανόδιοι μικροπωλητές που καθημερινά αγωνίζονται για το μεροκάματο, μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τις διαφορετικές γιορτές που τους βρίσκουν στους δρόμους και στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για την οικογένειά τους.
Ο κ. Θεόδωρος, 45 χρόνια μικροπωλητής, μιλάει για τις ημέρες των εορτών που τον βρίσκουν μέσα στο κρύο και με το μεροκάματο να έχει πλέον συρρικνωθεί.

Μικροπωλητές και αυτές τις ημέρες βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, αμέτρητες ώρες, από το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, στοχεύοντας στην αύξηση του μεροκάματου που θα προκύψει από την άνοδο της κίνησης στην αγορά. Ο κόσμος αγαπάει το σαλέπι, λέει ο κ. Αρίστος που και αυτά τα Χριστούγεννα, θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όρθιος και φορώντας πολλά ρούχα που θα τον κρατήσουν ζεστό, εξασφαλίζοντας ένα ελάχιστο εισόδημα.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν παραπονιέται για τις δυσκολίες της δουλειάς και τις 12 και πλέον ώρες που πρέπει να εργαστεί και θέλει να δώσει τις δικές του ευχές στον κόσμο.

Λίγα μέτρα μακριά καθισμένη στο πάτωμα και φορώντας την κουκούλα που θα την προστατεύσει από το κρύο, μία κυρία πουλάει τις πλεκτές παντόφλες που κεντάει μόνη της.

Οι αγωνιστές της ζωής και σε αυτές τις γιορτινές ημέρες, βρίσκονται στους δρόμους, παλεύοντας να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για την οικογένειά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

«Η Θεσσαλονίκη αλλιώς»- Μια εκδήλωση για τη περιβαλλοντική εικόνα της πόλης, το παρόν και το μέλλον της

admin

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό στο δήμο Παύλου Μελά με τη συμμετοχή του Αριστείδη Καμπανού

admin

Αυξημένες ανάγκες για πρώτες βοήθειες στη Χαλκιδική ενόψει της τουριστικής περιόδου- Στη Βουλή το θέμα της ετοιμότητας του ΕΚΑΒ

admin